Černocká vybírá kamarádkám vhodné partnery

Zřejmě nejslavnější českou čarodějnicí je zpěvačka Petra Černocká, respektive její Saxana z nestárnoucí pohádkové komedie Dívka na koštěti. „Je to v podstatě zázrak, že jsem vlastně natočila jeden film a ten film tolika lidem učaroval,“ míní Petra a netají se tím, že díky této filmové postavě si pořídila hodně knížek o magii a čarodějnictví, aby – jak říká – neprofitovala na Saxaně bez znalostí z oboru. Pravidelně je totiž zvána na různé čarodějnické slety po celé České republice. Naučila se i vykládat tarotové karty a skrze ně svým kamarádkám pomáhá hodnotit jejich partnery. Sama se však kartářky na svého partnera pro jistotu neptá.

Čarodějnice Bílá zaklela princeznu Ivetu

Saxanu považuje za nejlepší čarodějnici všech dob také zpěvačka Lucie Bílá, která sama ztvárnila postavu ježibaby ve filmové pohádce Zdeňka TroškyPrincezna ze mlejna. Podle její rivalky Ivety Bartošové si však na ni hrát nemusí, neboť jí prý ve skutečnosti je. Před časem se totiž Iveta svěřila médiím, jak jí úřadující zlatá slavice srazila z pěveckého trůnu pomocí černé magie. „Jednou jsme se potkaly někde na vystoupení a přišla do mé šatny. V podstatě jsme se neznaly a ona zničehonic přišla a řekla: ´Mám pro tebe dárek.´ A dala mi malou sošku z ebenového dřeva, které říkala smutný pán,“ vzpomínala Bartošová v autobiografické knize „Neměla jsem se narodit“.

Macháčková si vyčarovala Karla Gotta

Kouzelná zaklínadla a jiné kejkle zřejmě pomohly také Ivaně Macháčkové, aby dokázala co žádná jiná před ní, dostat do chomoutu zapřisáhlého starého mládence Karla Gotta. Je známo, že se účastnila čarodějnických rejů, které pořádala pražská vědma a kartářka Marcela Košanová, jíž Macháčková nedávno pokřtila knihu Kateřina v zemi Ásů o severské mytologii. Navíc první dcera Gottových Charlotta se symbolicky narodila 30. dubna, tedy v den Pálení čarodějnic. Zlatý slavík se však návštěvám kartářek brání se stejnou vervou jako kdysi manželství. „Nechtěl vědět, co ho čeká, nechtěl znát svůj další osud,“ prozradila o něm kartářka Dagmar Kludská, která jako jediná předpověděla Dagmar Veškrnové, že se jednou provdá za Václava Havla. Ta tomu tenkrát ale nechtěla věřit.

Po manželově sebevraždě odletěla na sabat!

Ke kartářce Dagmar Kludské přivedl Vendulu Svobodovou zpěvák Michal David poté, co manželům Svobodovým zemřela jejich dcerka Klárka. Kludská tenkrát Vendule věštila, že porodí ještě chlapečka, což se také stalo. Karel Svobodavšak podobně jako Karel Gott svůj osud znát nechtěl, jako kdyby se toho bál. Když se pak zastřelil, hledala Vendula pomoc právě u věštkyň a čarodějnic. Necelý týden po manželově smrti se zúčastnila čarodějnického sabatu. S vědmami je od té doby v kontaktu neustále. A má se na co těšit, podle jejich předpovědí jí brzy čeká další svatba a i potomek!

Před heterosexuály ulítává na koštěti

Květa Fialová se k čarodějnictví hrdě hlásí a místo motýlů či známek sbírá figurky čarodějnic. Už jich má doma pěknou sbírku. Za nic na světě by je však nenechala upálit, a to ani symbolicky. „Jsou to chudinky,“ říká ohledně ohňových obřadů spojených s pálením čarodějnic. Zájem o okultismus a čarodějnictví zdědila po své mamince, o níž její sousedé na Slovensku neřekli jinak, než že je striga, čarodějnice. Na koštěti herečka odlétá do toho svého magického světa pokaždé, když v její přítomnosti „žvaní“ nějaký heterosexuál, které ona tak nesnáší. Zato se umí spojit se svým zesnulým manželem, Pavlem Háchou, se kterým si při jedné okultní seanci vyříkali, proč v den manželova pohřbu herečka málem podlehla plicní embolii. „Přiznal se, že mi to vlastně zapřičinil on. Chtěl mě vzít s sebou,“ práskla na něj Blesku Fialová.

Na krku nosí čarodějnický vercajk

„Je to čarodějnice,“ řekl na adresu Hany Zagorové její pěvecký kolega Petr Rezek. Přiznává, že Hanička Písnička kolem sebe šíří zvláštní fluidum a umí pozitivně zasáhnout do ledajaké situace. „Její teta byla vědma,“ prozrazuje Rezek, kde se Zagorová učila věšteckým začátkům. „Kdykoli jsme přijeli k Hančiným rodičům na návštěvu, zamkla se na tři dny k tetě Frídě do horního patra. Tam se věštilo a vykládaly karty,“ vzpomíná zpěvák. Dnes je Zagorová nejen členkou Svazu léčitelů českých, ale pořád u sebe nosí taštičku s „kouzelnickým nářadím“: polodrahokamy, kyvadélkem a malinkou virgulí. Podobně jako třeba Ilona Csáková prošla i Zagorová mnoha ezoterickými semináři a vyzkoušela mnoho věšteckých a léčitelských praktik. Svými schopnostmi dokázala jednomu muži dokonce snížit tlak. Karty si však sama nevykládá, nicméně na kartáře nedá dopustit. Jeden z nich jí kdysi předpověděl jejího současného manžela Štefana Margitu. „Bylo mi tehdy 24 a on mi řekl, že svou velkou životní lásku poznám až v 46 letech,“ upřesnila několikanásobná zlatá slavice.

A co vy? Chcete také znát svou budoucnost a dozvědět se, kdy vás potká ta pravá láska? Využijte Astrodnů na Blesku a zeptejte se našich hvězdných kartářek, věštkyň a mágů. Ve středu 30. dubna náš magický týden vrcholí! Oslavte čarodějnický sabat s hvězdami a kartami!