Minulý týden se nedostavila k soudu, který projednával její případ, a pozůstalí po muži (†62), kterého Jakubisková srazila, zuřili. Manželka režiséra Juraje Jakubiska (75) k tomu ale měla důvod. Podle všeho se jí vrátily zdravotní problémy.

„Je to recidiva po čtyřech letech, kdy jsem se z této choroby dostávala dlouhé měsíce. Už tehdy mi hrozil chirurgický zákrok,“ vysvětlila Jakubisková pro Čas.sk. Nyní čeká, až ji začnou zabírat předepsané léky. „Lékaři mi nasadili silnější léky, nejhorší příznaky choroby – záchvaty kašle, spojené se stavem, kdy se nemůžete nadechnout – by se měli zmírnit natolik, že budu moct absolvovat další vyšetření,“ svěřila se dál. „Na základě výsledků se rozhodne,“ dodala ještě.

Pro její zdravotní problémy ale nemá pochopení vdova po mrtvém chodci. „Jakubisková může být ráda, že vyvázla jen s podmínkou, a ona se ještě odvolává a potom ani nepřijde,“ rozohnila se před časem vdova. „Já se odvolala, takže nevím, jaký důvod, nebo výhodu, bych získala neúčastí na projednávání,“ namítla sama Jakubisková.

Městskému soudu v Praze se navíc omluvila dopředu. „Paní Jakubisková se omluvila pro chorobu  a práceneschopnost. Termín dalšího soudního stání zatím není stanovený,“ řekla Novému Času mluvčího pražského městského soudu Markéta Puci.

Video
Video se připravuje ...

"Je to nehoráznost," rozčilovala se vdova. Jakubisková opět nedorazila k soudu! Kateřina Kotalová, Petr Soukup