„Rozhodl jsem se po státu tyto finance, které jsem vynaložil, dál nevymáhat! Nebudu z toho dělat seriál na pokračování. Jsem nicméně rád, že Nejvyšší správní soud v roce 2007 rozhodl, že mi budou daňové nedoplatky vráceny,“ řekl Blesk.cz Gott.

Úředníci podle správního soudu při vyměřování daňového nedoplatku (jednalo se o osmileté období) pochybili a stát tak Gottovi peníze vrátil. Jenže zpěvák po ministerstvu financí žádal také vrácení financí, které vynaložil za zastupování ve vítězném řízení a za soudní poplatky.

Peníze měly být morální satisfakcí, protože se mu za chyby úřadů nikdo neomluvil. Obvodní soud pro Prahu 1 ale v pátek jeho žalobu zamítl. „U vyhlášení rozsudku jsem nebyl, protože soudce řekl, že to není potřeba. Přítomen byl můj ekonomický poradce, se kterým jsem pak vše konzultoval. Vyhlášení rozsudku trvalo 10 minut,“ řekl Blesk.cz zpěvák.

Měl si vzít advokáta

Soudce Radek Paclík zamítnutí žaloby vysvětlil tím, že Gotta ve sporech nezastupoval advokát nebo daňový poradce, ale obecný zmocněnec, jemuž v zásadě nepřísluší odměna. „Pokud se nechá žalobce zastupovat obecným zmocněncem, musí nést případné náklady tohoto zastoupení ze svého, neboť v takovém případě se nejedná o náklady účelně vynaložené,“ prohlásil Paclík.

Soustředí se na práci

Gott, který v létě oslaví 75. narozeniny, se teď podle svých slov odmítá celou záležitosti dál zabývat a chce se soustředit na práci. Momentálně plánuje turné po Česku, které zakončí 6. prosince v pražské O2 areně. Mnoho práce má také na německém trhu, kde mu v květnu vyjde kniha Můj život mezi dvěma světy, kterou dopsal před několika dny.