Zdá se, že Zdeněk Macura je zatížený na blondýnky. Jeho nová láska je podobný typ jako jeho životní láska Iveta Bartošová. Co tyto dvě ženy spojuje?

1) Blondýna v pokročilém věku

Iveta co nevidět oslaví své 48. narozeniny, a jak se zdá, vyzrálé ženy Macurovi imponují. Ani jeho nová láska nepatří mezi dvacítky, což Macura vítá s otevřenou náručí.

2)  Obliba v bílé barvě – Ivetina posedlost svatbami, bílý kabát týrané ženy

Stejně jako Iveta Bartošová i tato týraná žena velmi často obléká bílou barvu čistoty a nevinnosti. Bílá jim nejspíš dává pocit, že vypadají jako princezny nebo dokonce nevěsty. Ukazují tak světu, že chtějí být milovány a chráněny. Bartošová si dokonce libuje v bílých šatech, které připomínají svatební nebo princeznovské šaty.

Ani Macurova nová žena nedá bez svého bílého kabátu ani ránu. Zatím na všech akcích, kam Macuru doprovází (koncerty Ivety Bartošové, soudy, Macurův novoroční projev, staveniště paletové chaloupky), byla oblečena celá v bílém.

3)  Týraná žena – agresor za zavřenými dveřmi

Na rozdíl od Ivety Macurova nová žena přiznává, že byla v minulosti týrána. Fakt, že Iveta o domácím násilí ze strany Josefa Rychtáře nikdy nemluvila, Macurovi nebrání v tom, aby svým domněnkám bezmezně věřil. Týrané ženy jsou pro Macuru jako magnet. Vyhledává je, aby se sám mohl postavit do role ochránce a logicky si tak zvednout sebevědomí.

4)  Mají ochránce – Iveta má Pepu, tato ženu Macuru

Jak už bylo zmíněno výše, Macura věří tomu, že každá týraná žena potřebuje ochránce. To je další věc, která novou ženu Macury a Ivetu spojuje. Bartošová našla svého ochránce v podobě manžela Josefa Rychtáře, tato týraná žena má za svého ochránce Zdeňka Macuru.

5)  Kvalita zpěvu – týraná žena to na playback zvládne stejně dobře

Není tajemstvím, že Iveta Bartošová své koncerty zpívá na playback. Občas se do něj ale netrefí, a to pak její vystoupení končí fiaskem. I tak se ale najde spousta nadšenců, kteří jí nějaký ten pěvecký úlet odpustí. Kdyby se tedy Macurova blondýnka chtěla po vzoru Bartošové zpívat, může si být jistá, že i ona to na playback zvládne stejně, jak to dává Iveta.