Jakubisková byla v září loňského roku odsouzena za usmrcení chodce z nedbalosti, za což dostala 30 měsíců podmínku na čtyři roky, zároveň má zákaz řízení na čtyři roky a k tomu by měla poškozené rodině zaplatit náhradu 895 tisíc korun. "Jakubisková ale nezaplatí nic, celé to za ní uhradí pojišťovna z povinného ručení," řekla Blesk.cz dcera zesnulého chodce Kateřina Schwarzová. Jenže manželka slavného režiséra Juraje Jakubiska se proti tomuto rozsudku odvolala a od té doby se vyhýbá soudnímu líčení.

Stejně tomu bylo i dnes. Jakubisková poslala včera soudu omluvný dopis s tím, že má akutní zápal plic, a tudíž není schopná se k přelíčení dostavit. To poškozenou rodinu pochopitelně rozpálilo doběla. "To už není snad ani možný. Proč se tomu nepostaví čelem. Už to trvá dva a půl roku a ona se trestu stále vyhýbá," řekla Blesk.cz rozhořčená pozůstalá. Z důvodu absence Jakubiskové u soudu bylo dnešní líčení odročeno na 16. dubna.

Jakubisková byla prvoinstančním soudem odsouzena za to, že v říjnu roku 2011 srazila svým vozem chodce na přechodu na křižovatce v pražské Krči, která nebyla řízená semafory.

Podle policie nedala Deana chodci přednost. Jakubisková u soudu v minulosti už několikrát uvedla, že se nejprve rozhlédla na obě strany, a muž se tam najednou objevil. Její obhájce ale uvedl také to, že se nehoda stala kvůli autům stojícím  v protisměru, přes které chodce neviděla.

Video
Video se připravuje ...

Deana Jakubisková se rozplakala u soudu! Za smrt chodce jí hrozí vězení Hana Höschlová, Petr Soukup