Video
Video se připravuje ...

Zemřel Otakar Brousek Tomáš Polák, Jan Jedlička

Hana Maciuchová (68)

"Já vůbec nevím, že Otík zemřel. V tak vysokém věku se smrt stává naší součástí. Ale byl to úžasný, laskavý džentleman a jeden z našich nejkrásnějších recitárorů. Naposledy jsem ho viděla, když jsme spolu recitovali na 150. výročí umělecké besedy. Byl v úžasné formě a vtipný jako vždycky," řekla Blesk.cz Maciuchová, které jsme zprávu o smrti Brouska oznámili my.

Jiřina Bohdalová (82)

"Jéžišimarja, prokrista pána, to je hrozný. Vůbec nevím, co k tomu říct. Byl to tak bezvadný chlap a nádherný člověk. A krásnej zůstal až do stáří. Byli jsme velcí letitý kamarádi a kolegové z vinohradského divadla. Přátelila jsem se s jeho manželkou Lukou. Když jsem ji ale naposledy volala, tak mi říkala, že na tom Otakar už není dobře. Je mi to strašně líto. Škoda, že lidi nemůžou být věční. A vždycky je to do trojky, takže se teď jenom děsím, kdo bude další (poté, co zemřela Věra Chytilová a nyní Otakar Brousek - pozn. red.)," řekla Blesk.cz Bohdalová poté, co jsme ji smutnou zprávu oznámili.

Dana Kolářová (67)

"Především to byl báječný člověk, ale vynikající herec, profík, přesný. Nikdy jsem ho neviděla indisponovaného. Byl vždycky připravený. Zpráva mě velmi zasáhla, i když jsem věděla, že není v dobrém zdravotním stavu, věřila jsem, že se v divadle ještě potkáme. Je mi to moc líto, přeju mu, aby mu teď bylo dobře. Budeme na něho všichni myslet. Od něho se bylo co učit. Byl úžasný, skvělý, je mi to moc líto."  

Jiří Hromada (55)

"Žádná disciplína herecké profese se bez něho neobešla. Rozhlas, dabing, televizní inscenace, film a pochopitelně také divadelní hlediště. Pro jeho podmanivý hlas, jakým způsobem uměl zprostředkovat charaktery, dostal řadu ocenění, které si zasloužil. Neznám nikoho z herecké rodiny, kdo by si ho nevážil a kdo by ho neměl rád.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Otakar Brousek (+89): Před smrtí vzpomínal na životní roli! Blesk.cz

Nikdy si nehrál na žádného mistra, přestoře mistrem svého oboru byl. Jeho podmanivý hlas a intelekt, se kterým přistupoval k řešení nejrůznějších hereckých úkolů. On přišel, promluvil a divák z něj nespustil oči a uši. Byl pravdivým hercem, i když v jeho projevech byl velký díl poezie. Měl velký smysl pro humor a naprosto příkladné vztahy v rodině. Dej mu, pánbůh, herecké nebe."