Smutnou zprávu o smrti Otakara Brouska oznámil prezident Herecké asociace Jiří Hromada. Otakar Brousek starší prodělal loni v létě velmi vážnou operaci plic. Jeho život tehdy visel na vlásku, ale lékaři ho zachránili. Podle našich informací se jednalo o zákrok kvůi špatných dýchacím cestám. „Já jsem měl namále, ale jak vidíte, jsem tady s vámi,“ řekl vloni Brousek svým typickým hlasem.

Krátce po operaci se vrátil na divadelní prkna vinohradského divadla, kde v posledních letech života působil, v představení Jistě, pane ministře. Pak se ale Brouskovi opět přitížilo a musel ho zastoupit Jaromír Meduna. Poslední měsíce života strávil kvůli nalomenému zdraví v nemocnici. Dnes ráno bohužel těžké a dlouhé nemoci zemřel.

Zpráva o jeho smrti doslova šokovala jeho herecké kolegy. "Já vůbec nevím, že Otík zemřel. V tak vysokém věku se smrt stává naší součástí. Ale byl to úžasný, laskavý džentleman. Naposledy jsem ho viděla, když jsme spolu recitovali na 150. výročí umělecké besedy. Byl v úžasné formě a vtipný jako vždycky," řekla Blesk.cz Hana Maciuchová, která bude na Brouska vzpomínat s velkou úctou.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Otakar Brousek Tomáš Polák, Jan Jedlička

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Otakar Brousek (+89): Před smrtí vzpomínal na životní roli! Blesk.cz