Svůj temperament při dnešním soudu bývalá Šéfka nezapřela. Zatímco minulý týden se u soudu nemohla objevit kvůli údajným zdravotním problémům, při dnešním státní u bratislavského soudu byla v plné síle.

„Je hloupost, že jsem měla převést na účet 20 milionů slovenských korun. Vyšetřovatel ani neví, co je faktoring,“ nechala se při výpovědi podle slovenského serveru Čas.sk slyšet Mojseová, která se tak rozčílila, že ze sebe shodila dlouhý šedý svetr s obří květinovou aplikací na prsou. Při tom jí několikrát sjela z paže oranžová páska, která značí její vazební stíhání.

O několik kilogramů lehčí Nora při příchodu do soudní síně působila sebejistě: Rázný krok a předem nasazený vítězný úsměv v propadlé tváři, kterou však „zdobil“ nepříliš povedený tmavý make-up. Měla také dokonale udělané obočí a na očích stíny. Všechno laděno do fialova, včetně světříku a tenisek, které obula ke slim džínám.

Když odcházela ze soudní síně pouty připoutaná k eskortě, musela téměř běžet, jak ji strážnice rychle odváděla. Výslechy obžalovaných budou probíhat až do čtvrtka, ale Mojsejová, která se dřív nemohla pozornosti médií nabažit, dala svolení k tomu, aby další projednávání pokračovalo bez její přítomnosti.

Mojsejová spolu s dalšími pěti lidmi čelí obžalobě z podvodu a neodvedení daně. Podle prokuratury je zapletená do vyhotovení falešných dodavatelských faktur, na kterých měla vydělat téměř 19 milionů korun.  Je podezřelá také z fingování nákupu tiskárenského stroje za téměř 86 milionů korun. Za to si měla uplatnit nadměrný odpočet DPH. V případě prokázání viny jí hrozí až 15 let vězení.