O sobotním večeru, kdy se to na brněnském plese hemžilo celebritami, šampaňské teklo proudem, jedly se jen ty nejvybranější delikatesy, nebylo o zábavu nouze. Parádní show předvedla rozjuchaná Anna Polívková, které hbité poskakování na parketě šlo o hodně lépe než v samotné soutěži Stardance.

Se svým tanečním partnerem Michalem Kurtišem křepčila jako pominutá. Není se čemu divit. Polívková si totiž z Kurtiše udělala milence, a tak to mezi nimi během tance pořádně jiskřilo. Polívková švihala nohama jako na gymnastice, válela se po stole, dělala různé stojky a jiné kreace, ze kterých se tajil dech.  

Obletovaná Stašová

Její kolegyně Simona Stašová tanci sice moc nedala, zato byla na plese v Brně nejobletovanější ženou večera. „V Brně se cítím objatá lidmi, kteří si na nic nehrají. Kdykoliv mě Brno zavolá, tak to příjmu,“ svěřila se Stašová. Jejímu šarmu neodolal pan Etiketa Ladislav Špaček, manžel Pavly Vitázkové Dušan nebo prezident pořádající agentury Bedřich Snášel.

Největšími kráskami večera byly bezpochyby modelky Jana Doleželová a Miss Earth 2012 Tereza Fajksová. Ani jedna však na ples nedorazila s pánským doprovodem. Doleželová si od aféry s bigamistou Karlem Janečkem dává od mužů pokoj, Fajsková do společnosti svého přítele zpravidla nebere. Obě si také na svém vzhledu nechaly velmi záležet. Hodiny před začátkem plesu strávily před zrcadlem a u kadeřníka. Výsledek ale stál za to.

A zatímco si Doleželová ze všeho vybraného jídla, které se hostům nabízelo, zobla pouze jahoy z obřího ovocného stojanu, její kolegyně Tereza se pustila do pořádné žranice. Ládovala se vším, co jí přišlo pod ruku. Aby také ne, delikatesám, které se na brněnském plese podávaly, by odolal málokdo.

Vybrané pochutiny

Už porcování čtyřicetikilogramového tuňáka dávalo tušit chuťový zážitek, ale málokdo čekal skutečně top exkluzivitu celého menu. Hosté si mohli pochutnat na teplém foie gras, kachních prsíčkách, hovězích líčkách, krevetách s lanýžovým rizotem, máslové rybě s šafránovým rizotem či salátku z chobotnice.

Ples v číslech

5,2 tuny – tolik ledu bylo použito na výrobu ledové sochy, která byla dominantou plesu

3 000 – tolik červených růží padlo na dekoraci prostor plesu

10 000 – tolik okvětních plátků se použilo na dekoraci

12 000 – za tolik peněz byl vydražen Dušan Vitázek jako společník večera

70 – tolik minut strávila Tereza Fajksová u kadeřníka, který jí vytvářel velmi nápaditý účes