Krátce po poledni začal soud projednávat insolvenční návrh na Bolka Polívku, který na něj podali jeho věřitelé. „Paní soudkyně tento návrh zamítla. Bolek Polívka není v insolvenci,“ řekl Blesk.cz hercův advokát.

Podle soudkyně Hany Buršíkové je Bolek Polívka schopný své dluhy splácet. Herec vydělává peníze, tudíž není důvod k tomu, aby musel soudní cestou vyhlásit osobní bankrot.

Pro Polívku to tedy znamená, že bude muset zaplatit dvě pohledávky v celkové hodnotě zhruba 4,1 miliony korun, které má vůči svým věřitelům. Polívkovi by se měly začít sypat peníze do kapsy z jeho nového filmu Dědictví 2. Zároveň v současnosti hraje v seriálu Případy 1. oddělení, což mu pochopitelně také zajišťuje příjmy.

Polívka začal svůj podnik budovat zhruba před dvaceti lety a měl s ní velké plány. Farmě propůjčil svou image, postupně ji rekonstruoval či přistavoval. Pořádal na ní různé akce, např. házení flinty do žita nebo jiné recesní akce. Zlom v jeho podnikání nastal ve chvíli, kdy se Bolek rozhodl svůj podnik rozšířit o wellness centrum, které začal budovat. Přesto, že dostával různé dotace, nebyl schopný splácet faktury.

V březnu 2013 poslal krajský soud v Brně Polívkovu farmu kvůli osmimilionovému dluhu do úpadku, o měsíc později byl na ni vypsán konkurz. K jeho dluhům bylo totiž přihlášeno dalších 55 pohledávek v hodnotě cca 56 milionů Kč. Bolkovu farmu nakonec koupil jeho známý Alexandr Seidl za 11,5 milionu korun.