Každou neděli chodila do kostela v obci Dolní Přím na Královéhradecku celá vesnice, včetně homosexuálního Filipa a jeho rodičů. Pokaždé všichni odcházeli obohaceni o homofobní výroky, které pravidelně slýchali od místního faráře Mariana Benka.

Podle Ester Janečkové se její synovec Filip kvůli jeho výrokům zabil, z čehož ho také nařkla na chlapcově pohřbu. Ani tam si kněz neodpustil šířit své pohrdání homosexuály. Jeho chování znechutilo Filipovy rodiče natolik, že do místního kostela přestali chodit.

Moc mě mrzí, že si tento kněz ani neuvědomuje, jak moc nás svými výroky na Filípkově pohřbu zasáhnul. Já sama jsem katolička, stejně jako Filipovi rodiče. Ti kvůli tomuto knězi přestali chodit do kostela, ale svou víru neztratili,“ přiznala Blesk.cz Janečková.

Ta se poprvé od tragické události, která její rodinu potkala, objevila na veřejnosti. Se smutkem ve tváři přišla podpořit charitativní akci Lejly Abbasové, která svým nadačním fondem pomáhá dětem v Africe. Janečková se snažila působit vyrovnaně, ovšem z jejích očích stále čiší smutek nad ztrátou milovaného synovce.

Podívejte se na video z Filipova pohřbu:

Video
Video se připravuje ...

Synovec Ester Janečkové: Na rakvi měl duhovou vlajku David Turek, Petr Soukup