Proč proti tomu jeho otec nic neudělal? A ani se s ním od rozvodu nestýkal? Proč taková krutost?

„Když se Sovča se svoji první ženou rozvedl, synovi mohly být tak dva roky. Usiloval o to, aby se s ním mohl stýkat, bohužel, na vyslovenou žádost matky to soud zakázal. S odůvodněním, že by byl kluk potom rozpolcený,“ svěřila Blesku Andula Sováková (76), hercova poslední žena.

S dědou a tetou

Malý Schmitzer nebyl ale ani o víkendech se svojí matkou Blankou. Buď si ho ze školky vyzvedl dědeček nebo trávil soboty a neděle se svoji tetou.

„Nevím, proč to tak jeho matka dělala. Sovčovi se to nelíbilo, nemohl ale nic dělat, když bylo dítě svěřeno výhradně matce,“ pokračuje Sováková a dodává: „Ale samozřejmě, že nechodil klepat na dveře a neplakal. Proč by to taky dělal? Rozjížděla se mu kariéra a ona mu prostě dělala jenom samé schválnosti.“

Tučné alimenty

Sováka týdenní školka pěkně štvala. Tím spíš, že exmanželce platil tučné alimenty, takže se o dítě mohla starat královsky. Měsíčně na syna dával 450 Kčs, což na dobu, kdy rohlík stál 30 haléřů a ponožky korunu, málo nebylo. Navíc, jak se Blesk dozvěděl, na syna dával i 5 procent z veškerých dalších výdělečných činností a to dvakrát do roka.

Podle blízkého zdroje z rodiny, Sovák na alimentech na syna celkově zaplatil 400 tisíc korun.

Pojítko Andula

Andula Sováková Schmitzera poznala v adolescentním věku 14 let. „Byla jsem takovým jediným pojítkem mezi Sovčou a Schmitzerovou matkou. Kolikrát jsem chodila i do jeho školy řešit různé nepříjemnosti,“ vzpomíná Sováková, která se snažila i o dobré vztahy otce a syna. „Moc se mi to ale nedařilo. Skřípalo to. Sovča byl nekompromisní. Když něco řekl, tak to tak prostě muselo být, a to se dětem moc nelíbí,“ říká Sováková.

Jak vypadá syn Jiřího Schmitzera a vnuk Jiřího Sováka? Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

Utajený syn Jiřího Schmitzera tátu nezapře!  Jan Jedlička, Markéta Reinischová