Jiří Schmitzer mladší musel dorazit kvůli neúčasti svého otce, který v době, kdy se konal slavnostní ceremoniál, měl jiné pracovní povinnosti. „Přišel mu do toho kšeft. Tuším, že divadelní představení. Bylo okamžitě vyprodané a táta nechtěl zklamat diváky,“ řekl Blesku Jiří Schmitzer mladší.

Ten se rozhodně nepotatil, vystudoval totiž naprosto jiný obor, vzdálený na hony herectví či muzice. „Mám bakalářský titul z teologie na Husitské teologické fakultě, jako druhý obor mám filozofii,“ prozradil Super.cz hercův syn. „Ale kněz nejsem, na to, aby se člověk mohl stát kazatelem, musel by mít magisterský titul,“ uvedl věci na pravou míru Jiří mladší.

A čím se tedy živí? „Poslední tři roky jsem pracoval v nízkoprahovém centru pro děti a mládež,“ řekl s tím, že jeho profesí je vlastně být sociálním pracovníkem.

Jiří je jediný Schmitzerův mužský potomek. Kromě toho má ještě mladší sestru Kristýnu, která ho do Rudolfina v sobotu večer doprovázela, a jednu sestru nevlastní. V rozhovoru pro Revue přiznal, že dospívání v rodině takto silného a osobitého otce, nebylo vždy bez problémů. "Někdy je s ním těžké vyjít," řekl Schmitzer mladší.

Zcela nulové vztahy měl Jiří Schmitzer mladší se svým dědečkem Jiřím Sovákem. Kvůli naprostému zpřetrhání rodinných svazků mezi Sovákem a jeho synem Jiřím Schmitzerem děti dědu znaly maximálně z televize. "Sovča vnoučata nikdy neviděl a ani já je neznám," řekla před časem Blesku vdova po Sovákovi Andula Sováková.

Video
Video se připravuje ...

Utajený syn Jiřího Schmitzera tátu nezapře! Jan Jedlička, Markéta Reinischová