* Českého lva letos poprvé nepořádá Petr Vachler, raut tak letos bude konečně s masem
* koná se na novém místě: Rudolfinum vystřídalo Lucernu
* moderovat ho bude Marek Eben
* předávat se bude zbrusu nová soška
* poprvé je dress code ve stylu "black tie"

Český lev
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
 
22:01
22. 2. 2014

Přímý přenos končí a vy se už teď můžete těšit na exkluzivní módní policii módní guru Františky Čížkové, reportáže ze zákulisí a večírku a mnoho dalšího. Přejeme vám pěkný večer!

 
22. 2. 2014

Marek Eben uzavírá Lvy stejně unylým projevem, jakým je otevřel. Večírek začíná a Blesk bude u toho!

 
21:54
22. 2. 2014

Celkem trefně zhodnotil letošní předávání cen Český lev na svém facebooku textař Michal Horáček.

 
 
22. 2. 2014

Film Hořící keř byl nominován ve všech 14 kategoriích. Film Jako nikdy byl nominován v 12 kategoriích. Film Klauni byl nominován v 8 kategoriích, Revival v 11, Rozkoš rovněž v 11.

Vítězí OPĚT Hořící keř! Producentům cenu předávají Eva Zaoralová a Ivo Mathé, kteří stojí v čele České filmové a televizní akademie.

 
22. 2. 2014

Cenu za režii režisérce Hořícího keře Agniezsce Holland předávají rovněž režiséři Juraj Jakubisko a Václav Vorlíček. Agniezska se podle nekorektního tvrzení obou pánů od dob jejich studií na FAMU změnila! To si říkají gentlemani?

Agniezska v emotivní projevu plném děkování sklízí obrovský aplaus. Příběh Hořícího keře vztahuje k současné politické situaci v ukrajinském Kyjevě.

 
22. 2. 2014

Bude se vyhlašovat cena za režii. Budou zas žhnout ohně vítězství pro Hořící keř?

 
22. 2. 2014

Teď to vypadá, že přímý přenos začíná být zpožděný, alespoň dle moderátora Marka Ebena, který se pokouší vtipkovat o Bruci Willisovi. Ten opět ve svých slovech zabrousil do amerického Hollywoodu. To mu Barrandov nevoní?

 
22. 2. 2014

Hvězdy S tebou mě baví svět a hlavně herečky Jana Šulcová, Zdena Studénková a Eliška Balcarová předávají cenu za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli synovi Jiřího Schmitzera za film Jako nikdy.

Jiří Schmitzer starší, který ji získal, bohužel nemohl být přítomen.

 
22. 2. 2014

Cenu za scénář si odnesl rovněž Hořící keř, získal ji scénárista Štěpán Hulík.

 
22. 2. 2014

Novinář Luboš Procházka: "Hudba při přenose je extrémně nevhodně volená a infantilní. Český symfonický orchestr k vážným filmům se volí známé české hity, které se k nim absolutně nehodí."

 
22. 2. 2014

Vata v přímém přenose na ČT. Přenos prý běží příliš rychle. Zpomalit ji má dvojice předávajících Karel Roden a Hynek Čermák nějakou vtipnou historkou. Oba pánové mlčí...

Cenu za nejlepší herecký ženský výkon v hlavní roli předávají po třiceti vteřinách trapnosti Petře Špalkové za film Jako nikdy.

 
22. 2. 2014

Moderátor opět srovnává české a americké poměry ve filmové branži. Dá se to ale vůbec srovnávat?

 
22. 2. 2014

V projevu Marka Ebena se teď obejvila narážka na komedii Babovřesky Zdeňa Trošky. Je lepší točit filmy, které zaujmou hodně diváků, ale nepřinutí je k tomu zajímat se o okolní svět nebo filmy, které uvidí pár lidí a přinutí je jednat? Co si myslíte vy?

 
22. 2. 2014

Cena za kameru opět putuje Hořícímu keři a to Martinu Štrbovi. Ten děkuje v českoslovenštině!

 
22. 2. 2014

Projekt Petice proti Šmejdům vznikl za účasti Blesku v návaznosti právě na dokumentární film a skončil obrovským úspěchem, který vyvrcholil schválením zákonné normy, která činnost takzvaných šmejdů zakazuje. Ještě jednou Silvě gratulujeme!

 
22. 2. 2014

ÚSPĚCH!!! GRATULUJEME SILVII DYMÁKOVÉ k ceně v kategorii dokument. 

 
22. 2. 2014

V kategorii dokument držíme palce filmu Šmejdi!!!

 
22. 2. 2014

Marek Eben vzdal hold manželce Markétě Fišerové, která sedí v hledišti. Vyznělo to však lehce rozpačitě.

 
22. 2. 2014

A Keř už zase plápolá vítězným ohněm! Antoni Komasa-Lazarkiewicz si odnáší cenu za hudbu a přichází první děkovačka v angličtině.

 
22. 2. 2014

Zajímovstí je, že kritikou dobře hodnocené a hojně nominované Klauny v kinech nevidělo víc než pár tisícovek diváků.

 
22. 2. 2014

Českého lva za nejlepší herecký mužský výkon ve vedlejší roli získal Jiří Lábus za roli ve filmu Klauni. Jeho herecká kolegyně a manželka režiséra Klaunů Viktora Tauše "Vendulka utěšitelka" Eva Jeníčková v hledišti nadšeně fandí.

 
22. 2. 2014

Marek Eben právě naznačil národu v přímém přenosu onu zásadní pravdu, že na velikosti ZÁLEŽÍ. Proto se prý i za vedlejší role dávají stejně velké sošky jako za ty hlavní.

 
22. 2. 2014

Cenu za nejlepší scénografii předává také sestra Aňi Geislerová, Ester Geislerová. Získává ji Milan Býček ---- chvilka napětí ---- opět za film Hořící keř.

 
22. 2. 2014

Nestálo by za to všechny, kteří nejsou tvůrci Hořícího keře poslat domů? I cena za kostýmy putuje právě Keři a to Katarině Hollé.

 
22. 2. 2014

Teď přichází na řadu cena za kostýmy. Je škoda, že někteří z hostů právě v těch filmových nepřišli, rozhodně by se dopustili výrazně méně přohřeškům proti dress code večera i dobrému vkusu.

 
22. 2. 2014

Cenu za nejlepší masky získává Zdeněk Klika opět za Hořící keř. Je nějaká cena, kterou tento film nedostane?!

 
22. 2. 2014

Bude se vyhlašovat cena za masky. Tato kategorie je na Lvech po dvaceti letech novinkou.

 
22. 2. 2014

Jaroslavě Pokorné, která získala cenu za vedlejší ženskou roli ve filmu Hořící keř, tečou slzy dojetí a orchestr hraje melodii "Není nutno, není nutno, aby bylo přímo veselo....". To má ke vkusnému humoru daleko.

 
22. 2. 2014

Cena za střih putuje také Hořícímu keři. Pavel Hrdlička, který ji přebírá, neskrývá upřímné dojetí.

 
22. 2. 2014

Grafika pomocí níž ČT představuje nominované je velmi podobná té, která se používá při Oscarech.

 
22. 2. 2014

Hořící keř je pořádně žhavé želízko v ohni! Film sklidil další cenu - tentokrát za zvuk, předala ji Anna Polívková, která zaskočila za Veroniku Žilkovou, která na poslední chvíli předání odřekla.  „Mám jiné pracovní povinnosti, o kterých jsem netušila předem, a souvisí s novou funkcí mého manžela Martina Stropnického,“ prozradila Blesk.cz Žilková.

22. 2. 2014

Hudební doprovod dnešního večera obstarává ansábl Hluboké žestě, informuje právě publikum Marek Eben. Asociace ponecháváme na každém čtenáři. Dnes večer to jsou mimo jiné hluboké rozparky, hluboké dekolty a možná dojde i na Cestu do hlubin študákovy duše...

 
22. 2. 2014

Vyhlášení ceny pro Agnieszku Holland proběhlo za zvuku filmové písně z Noci na Karlštejně - Jede král ze scény příjezdu Karla IV.

 
22. 2. 2014

Cenu portálu ČSFD získal film, nebo lépe řečeno seriál, režisérky Agniezsky Holland.  Ta se nedostavila, cenu přebírá jedna z producentek.

 
22. 2. 2014

Soudě dle dosvadního moderátorského výkonu, Marek Eben veškeré vtipy spolehlivě vystřílel v 1-6. řadě StarDance.

 
22. 2. 2014

Vítěz ceny za studentský film děkuje hlavně akademikům. Asi trochu pozapomněl, že drtivá většina z nich jeho film vůbec neviděla. Až nyní na plátně prvních několik sekund.. VÍCE ZDE>>

 
22. 2. 2014

Marek Eben chválí, že se cena jmenuje Český lev a že lepší varianta na zvíře v názvu rozhodně neexistuje. Co myslíte vy? Co takhle Česká veverka, Český gepard...případně Český tchoř? Českého vlka Eben sám z taktických důvodů předem zavrhnul..

 
22. 2. 2014

Cenu za celoživotní přínos českému nejen filmu dostává prozaik a scénárista Vladimír Körner. Pochmurná nálada však zůstává. Ve chvíli, kdy takto početné obecenstvo začne slzet, bude opodstatněné se obávat o nárůst hladiny blízké Vltavy.

 
22. 2. 2014

Úvodní průřez filmovým dílem představuje takovou dávku sentimentu, že by se pořadatel měl zvážit rozeslání hostesek s papírovými kapesníčky na pomoc nebohému diváctvu.

22. 2. 2014

Komentář Františky: "Vypadá to jako by Klára Issová strhla s garnýže záclonu a Lva si spletla s Operou."

 
22. 2. 2014

Ocenění za celoživotní přínos českému filmu předají herci Ema Černá a Jan Kačer.

 
22. 2. 2014

Hudební úvod pod taktovkou dirigenta Jiřího Bělohlávka připomínal zahájení Pražského jara. První vstup Marka Eben se svou vážností snaží soutěžit s projevy pronášenými ve strašnickém krematoriu. Tohle má být oslava českého filmu a prvního ročníku nových pořadatelů, a přitom...?

 
22. 2. 2014

Ceremonii otevřel orchestr písní z Limonádového Joe. Bude celý dnešní večer taky tak trochu v duchu "koňské opery"?

19:52
22. 2. 2014

Všichni už sedí v sále. Mezi posledními přišel sám, o hůlce a s kšiltovce režisér Lubomír Lipský. Velká paráda může začít!

22. 2. 2014

Deana Jakubisková ani tentokrát nezklamala. Má šaty s obřím výstřihem. Doprovází ji samozřejmě její manžel Juraj Jakubisko. To herečka Zlata Adamovská dorazila s kamarádkou a má krátké šaty. To by také dnes večer nemělo být...

19:49
22. 2. 2014

Klára Issová vypadá dnes večer jako nevěsta. Má bílé dlouhé šaty. Doprovází ji kamarádka...

 
22. 2. 2014

V zajímavém modelu kombinace koženého topu a saténové sukně přišla platinová režisérka Karin Babinská, nová partnerka Richarda Krajča.

19:48
22. 2. 2014

Mezi hosty se právě objevil také miliardář Karel Janeček. Doprovází ho neznámá tmavovláska, která mu očividně vlila radost do žil a úsměv do tváře. Mladičká dáma má flitrované šaty á la Malá mořská víla. Vypadá to na velké Žbluňk. Na dotaz Blesk.cz, kdo to je, Janeček mlžil, že je to jeho soukromá věc. A jak je na tom s filmy? "Neviděl jsem ani jeden film. Do kina nechodím. Ale hodlám si to tu dnes užít," řekl Blesk.cz

22. 2. 2014

Další prohřešek proti dresscodu, nyní však dost brutální: šedivé, džíny připomínající kalhoty a zřejmě vypujčené sako (ultra dlouhé rukávy), spolu s košilí s divokým vzorem a motýlkem. Módní kritik omdlí..

22. 2. 2014

V Rudolfinu je už také například herec Jiří Lábus, Vendulka Utěšitelka alias Eva Jeníčková. Marek Eben vezl svou manželku na vozíčku prostorami Rudolfina tak rychle, že přítomní sotva stačili uskakovat.

19:31
22. 2. 2014

Jako vítr dorazil herec Ondřej Vetchý. Po červeném koberci vběhl přímo do šatny. Když si sundal kabát a točil se, zakrýval si obličej rukou a volal nefoťte mě. Zajímalo by nás, jestli takhle volá i na režiséra, netočte mě...

1¨9:29
22. 2. 2014

Herečka Jana Plodková dorazila s partnerem. Šokovala krátkými šaty s malovaným obrazem ve spodní části. Krátké šaty jsou proti předepsanému dresscodu. Místo v hledišti má až téměř nahoře a na kraji řady, je totiž nominovaná v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli - za film Rozkoš. Půjde si dnes večer pro sošku?

19:08
22. 2. 2014

V budově Rudolfina zasahují záchranaři. Podle reportérky Blesk.cz uvnitř zkolabovala starší žena.

19:05
22. 2. 2014

O holi a bez doprovodu přišel také režisér Václav Vorlíček, kterého na začátku ledna srazilo na přechodu auto. Vorlíček bude dnes večer předávat cenu s režisérem Jurajem Jakubiskem. Ten byl v Rudolfinu už od odpoledne. V černém klobouku ze třetí řady bedlivě sledoval generálku.

19:04
22. 2. 2014

Uvnitř už je také herečka Táňa Pauhofová a herci Jiří Dvořák a Jiří Lábus.

18:57
22. 2. 2014

Mezi prvními dorazila do Rudolfina herečka Aňa Geislerová. Ta zvolila velmi udivující kombinaci, na sobě má sice šaty z běžného obchodního řetězce H&M, doplnila je ale diamanty v hodnotě 2,2 milionů od Alo Diamonds.

18:42
22. 2. 2014

Velkým favoritem na vítěze je letos film o Janu Palachovi Hořící keř, který akademici velebí. Velkou otázkou však je, jestli to u mnoha z nich není jediný film, který z loňské české produkce viděli. Pár dní před galavečerem totiž Blesk odhalil, že všechny filmy viděl z hlasujících málokdo. Více čtěte ZDE.

18:23
22. 2. 2014

Co si o chystané demonstraci myslí Františka?

Lid se semknul, má nakročeno k revoluci! Milovníci slunce, sena, jahod a pár facek taky Babovřesk jdou vyjádřit nesouhlas s Českou filmovou a televizní akademií (ČFTA). Demonstrovat před pražské Rudolfinum proti vkusu dementních intošů, kteří mají z dobrého humoru mindráky, nazývají jej pokleslým, byť kritiky cupované snímky Zdeňka Trošky trhají v návštěvnosti kin rekordy - na rozdíl od nominovaných děl Jako nikdy, Klauni, Rozkoš. Ani na oslavovaný Hořící keř nepřišlo zdaleka tolik diváků jako na Babovřesky!! Tak, kde to tedy jsme! České lva by měl teda dostat Troška! No řekněte, paninko!...
Hlas lidu, hlas boží, říká se a já si dovolím poznamenat, že Český lev se udílí za uměleckou kvalitu, nikoli onu návštěvnost. A stejně se posuzuje kinematografie všude na světě. Včetně Oscara. I když někdo může namítnout: Tak pro koho se vlastně filmy točí? Tak jak to vlastně je? Má dostat Troška Lva, do Rudolfina mu půjdeme zatleskat v džínsách, mikinách a tržnicových kreacích a la Miluna?

18:00
22. 2. 2014

Zatímco za Vachlera se na Českém lvu protestovalo tak jedině proti tradičnímu a nenáviděnému vegetariánskému rautu, letos bude galavečeru předcházet pravá nefalšovaná demonstrace! Sejít by se na ní měli příznivci Zdeňka Trošky, kteří požadují, aby byl oceněn za nejnavštěvovanější film roku 2013 Babovřesky. Na původně recesistickou akci se na facebooku přihlásilo přes 400 lidí. V 18.30 to vypukne!

17:51
22. 2. 2014

V Rudolfinu mají od rána plné ruce práce, aby vše proběhlo v pořádku. Protože se slavné osobnosti ukáží na červeném koberci až po devatenácté hodině, zastupují je v hledišti cedulky s jejich fotografiemi.

17:44
22. 2. 2014

Organizátoři se rozhodli být světoví a udělat z galavečera událost na úrovni, a tak předepsali dress code ve stylu "black tie". U Františky tak od rána zvoní telefony s žádostí o radu. Co jim naše módní guru naordinovala si můžete přečíst ZDE.

17:28
22. 2. 2014

Vážení čtenáři, vítáme vás u online přenosu ze slavnostního předávání cen Český lev, který se letos poprvé nekoná pod vedením vegetariána Petra Vachlera, takže se dá čekat, že to letos bude skutečně maso!