3 miliony, 250 tisíc, 6 a 4 – to jsou čísla, která charakterizují první český muzikál Drakula. První dvě jsou znamením úspěchu, vždyť které dílo vidělo tolik diváků? Čtvrt milionů si navíc koupilo soundtrack na cédéčku.

Další čísla ale nejsou dobrá, šest lidí, kteří na muzikálu spolupracovali, jsou totiž již po smrti. Poslední z nich, který se vydal za svými kolegy do nebe, je Richard Hes (†50). Ten podlehl rakovině slinivky. Tato zákeřná choroba se stala osudnou i Zdeňku Borovcovi (†69) a Karlu Černochovi (†64).

Zemřeli ale i pomocný režisér Ľubomír Fritz (†48), který podlehl zhoubnému nádoru na mozku nebo Jozef Bednárik (†65), kterému praskl žaludeční vřed. Asi nejvíc ale český národ zasáhla sebevražda v roce 2007 hudebního skladatele Karla Svobody (†68).        

Problémy dalších osobností z Drákuly

Dobře na tom ale nejsou ani další velké osobnosti, které se na Drakulovi podílely. Nemoc a smůla provází hned čtveřici protagonistů – Daniela Landu (45), Daniela Hůlku (45), Ivetu Bartošovou (47) a Lucii Bílou (47). I ty měla v plánu navštívit smrt, ale nakonec tento boj se zubatou zvládli a jsou mezi námi.

Landa málem zemřel v roce 2008 při rallye, v roce 2012 mu ochrnula pravá pravá půlka obličeje. I s Danielem Hůlkou se osud moc nemazlil. Před dvěma roky prodělal vážnou operaci slinivky, ze které se vzpamatovává dodnes. 

Ženské herečky ale také neměly zrovna štěstí. Lucie Bílá v roce 1999 vyhrála nad rakovinou děložního čípku, o deset let později ji lékaři diagnostikovali tyreotoxikózu, onemocnění štítné žlázy. Poslední případ, a je to případ sám pro sebe, je Iveta Džambulka Bartošová! Ta po derniéře Drakuly začala mít problémy s alkoholem, které ji nepustily dosud.