Veronika Žilková podala na pražské konzervatoři, kterou vede otec Sabiny Laurinové, výpověď a nebyla první! Již před třemi lety se učitelé snažili upozornit na špatný styl výuky. Tenkrát to ale skončilo neúspěchem rebelů. „Naše revoluce se nepovedla a skončilo to odchodem pěti pedagogů z osmi,“ prozradila Jana Janěková ml., která byla právě jednou z oné pětice.

Své odcházející kolegyně podpořila i další herečka Ilona Svobodová, která na konzervatoři také učí. „Na týhle škole je to opravdu šílený. Nejradši bych to taky zabalila. Copak ale mohu?“ Posteskla si Svobodová, která hned vysvětlila, co jí v odchodu brání. „Studenti mají ke mně důveru, potřebují podpořit, musím ještě vydržet,“ svěřila se hvězda Ulice.

Servítky si nebere ani student čtvrtého ročníku konzervatoře a herec ze seriálu Gympl Jan Komínek. „Je to opravdu hrozné. Nedivím se Veronice, že odešla. Stydím se za naše vedení,“ nebral si servítky Komínek. „Nejenom že učí zastarale, ale mají i nelichotivou minulost,“ neváhal pokračovat v kritice mladý student. 

Ten poukazuje i na lidi ve vedení, u kterých neváhá použít velmi silné označení. „Jsou to oba bolševici. Chceme jiné vedení.“ Má na mysli hlavně vedoucí hudebně dramatického oddělení herečku Evu Režnarovou (54) a Františka Laurina (79). „Je mi jedno, že mě nepustí k maturitě. Tak si rok počkám. Když se ale nevzbouříme, ke změně nikdy nedojde!“ Hlásá vůdce studentů při nepokojích

A co na to Laurin? Ten svou pozici odmítá. „O studentských bouřích jsem neslyšel, oddělení nevedu,“ řekl Aha!. To ale dementovala právě Svobodová. „Ale vede. Je pravou rukou Ražnarové a má funkci,“ zareagovala představitelka Jitky Farské.