"Ano je pravda, že jsem dala na konzervatoři výpověď. Především z osobních důvodů, neshodla jsem se s vedením herecké výchovy," sdělila Veronika Aha!. Vedení Hudebně dramatického oddělení v čele Františkem Laurinem je totiž podle všeho zastaralé až "komunistické." A k herečce se přidávají i další.

„Tady se opravdu nedá otevřeně a demokraticky jednat o systému výuky, " prozradila další rozčílená herečka Ilona Svobodová (53), která také už zvažuje výpověď. „Na týhle škole je to opravdu šílený. Nejradši bych to taky zabalila. Copak ale mohu? Studenti mají ke mně důvěru, potřebují podpořit, musím ještě vydržet,“ dodala Svobodová. 

Studenti chtějí změnu

Zastaralé výuky si všimli i studenti, kteří žádají radikální změnu. „Je to tady opravdu hrozné. Nedivím se Veronice, že odešla. Stydím se za naše vedení. Nejenom že učí zastarale, ale mají i nelichotivou minulost,“ řekl Aha! Jan Komínek (19) ze čtvrtého ročníku, kterého můžete znát například ze seriálu Gympl. Komínek především kritizuje Evu Režnarovou, která oddělení vede a její pravou ruku Františka Laurina. "Jsou to oba bolševici. Chceme jiné vedení,“ stěžuje si mladý herec. O tom, že je na konzervatoři situace vyhrocená svědčí i fakt, že si Jan Komínek klidně odloží maturitu, jen aby studenti dosáhli svého.

Jak celá situace dopadne je ale ve hvězdách. František Laurin se totiž k celé situaci nijak zvlášť nevyjadřuje. „Na škole jsem teď dva dny nebyl. O studentských bouřích jsem neslyšel, oddělení nevedu,“ sdělil.

Fotogalerie
5 fotografií