Na rozdíl od dnešní doby, kdy anglosaský svátek svatého Valentýna dodržují téměř všechny zamilované páry a ze všech stran na nás vykukují všelijaké valentýnské ozdoby, dárečky a přáníčka, před deseti lety byl svátek zamilovaných spíš symbolem sexu.

Pozadu nezůstal ani sám mistr Karel Gott. Ten však sexem oslavoval tento svátek po celý rok. „Milovat jednou do roka na Valentýna? To by mi přišlo málo. Nemusí být ani první máj, ani Velikonoce nebo Vánoce, či MDŽ, abych podaroval přítelkyni,“ přiznal Blesku před deseti lety Karel Gott.

A co teprve svátek sv. Valentýna před dvaceti lety. Lidé byli tehdy po sexu chtiví, a tak sexuální témata tento den zahltila veškerý tisk, včetně Blesku. Blesk tehdy lákal na veletrh erotických pomůcek, kterými by si čtenáři mohli Valentýna obohatit.

Zároveň však připomněl i fakt, že před dvaceti lety Britové vyhlásili 14. února za národní den impotence. „V den, který by měl být pro milence nejvíce nabitý sexem, každý britský Romeo selže,“ uvedla tehdy londýnská klinika.

Doba se tedy změnila. Zatímco před lety se Valentýn milence zajímala jen divoká a náruživá noc plná vášní, dnes dámy očekávají od svých partnerů drahé šperky, honosné večeře či luxusní spodní prádlo. Sex je už jen taková třešinka na dortu.