Co se stalo? Před deseti dny se Lucčině mamince udělalo v noci špatně. Tatínek Karel Zaňák přivolal okamžitě záchranku, která zpěvaččinu matku odvezla z domu v Otvovicích nejdříve do nemocnice v Kladně. Tam zjistili, že jde o vážnou mozkovou příhodu a nařídili okamžitý převoz do prestižní nemocnice v Praze.

Postižený mozek

„Zatím paní Zaňáková spí. Nic se nemění. Má postiženou pravou část mozku. Jestli se probudí, nikdo neví,“ sdělil Blesku zdroj z nemocnice: „Útěchou všem může být, že paní začala reagovat na bolest. Když se štípne, tělíčko trochu reaguje...“

Pokud se Lucčina maminka někdy probudí, za což se modlí celá rodina, není ale vůbec jisté, že bude moci žít dál plnohodnotný život, na který byla zvyklá. „To opravdu nikdo neví. Po takovéto příhodě většinou bývají znatelné následky,“ uvedl ještě zdroj Blesku.

Lucie mlčí

Přestože je Lucie denně u maminky v nemocnici a duchem úplně jinde, odzpívala svoje čtyři vyprodané koncerty. I když, vždycky plná energie, tentokrát musela posbírat všechny síly. Nezvedá telefony, ani nereaguje na sms. A její bratr Karel či manažer Jiří Kouble nejsou o nic sdílnější. „Nezlobte se, o soukromých věcech mluvit nebudeme,“ vzkázali oba Blesku.

Stav se zhoršuje

„Lucčina maminka měla zdravotní problémy už několik měsíců. Lucie doufala, že se její stav zlepší. Teď se ale bohužel zhoršil...,“ prozradil člověk z okolí zpěvačky.

Rozbrečela se uprostřed písně

„Show must go on!“ Touto písní Freddie Mercuryho se snaží Bílá řídit. Show musí pokračovat, nic jiného ji nezbývá. Moc to ale nejde. Při víkendovém koncertu na Slovensku ve městě Modra se neplánovaně rozbrečela pří písničce Ave Maria. Za ruku přitom držela jednu z fanynek. Nikdo v tu chvíli nechápal, proč pláče…