Marta Kubišová, ikona sametové revoluce v listopadu 1989, se potýká s kožními problémy, které byly vidět na včerejším předávání platinové desky jejímu kamarádovi Štefanu Margitovi. Červené flíčky na rukou zpěvačka dokonce ukazovala těhotné Lucii Borhyové (36), která na její předloktí jen šokovaně hleděla. A proč se jí ošklivá vyrážka objevila?

Kubišová totiž přecházela virózu a kvůli nasmlouvaným akcím se rozhodla léčit se sama. „Léčila jsem se sama a vycházela jsem z toho, že tělo má mít co nejvíce vitamínů,“ řekla Blesku Marta. A tak nakoupila vitaminové přípravky s obsahem vitaminu C a kila citrónů a mandarinek a začala samoléčbu.

Po několika dnech se jí ale na rukou objevila vyrážka, a tak zpěvačka zamířila k lékaři a jeho diagnóza byla neotřesitelná. Předávkování vitaminy a alergická reakce na syntetický vitamin C. Kubišová tak dostala od lékaře mastičku, se kterou si postižená místa musí natírat, dokud červené flíčky nezmizí.

V jednom ale má trojnásobná zlatá slavice jasno. „Až se příště budu léčit, tak na vitamin C zapomenu. Má pro mě totiž nedozírné následky,“ svěřila se zpěvačka. I tak ale v nepříjemných kožních problémech vidí pozitivum. „Alespoň vím, na co jsem alergická,“ dodala.