Rýznerová, která leží na smrtelné posteli, je přesvědčená, že Svítivá Jiráskovou jen využívala a nakonec ji okradla o peníze a zlaté cihličky. „Jiřině už to tam nahoře může být jedno. Pokud paní Alena ale říká, že Svítivá o Jiřinu nepečovala a neošetřovala ji, tak to mohu potvrdit,“ prohlásila pro Blesk Bohdalová, velká kamarádka Jiráskové, která s ní natočila nesmrtelné filmy jako Světáci nebo Fany.

V jednom pokoji

Kdykoli Bohdalová přišla navštívit svou kamarádku, nikdy tam prý Svítivou neviděla. „Tu paní vůbec neznám! A jak by také mohla Jiřinu ošetřovat, když vedla v Malenicích samoobsluhu, odkud se nemohla hnout? To jako na dálku?“ táže se herečka, která je naopak svědkem, jak vzorně se Rýznerová starala o Jiráskovou.

I během natáčení jejího posledního filmu Vrásky z lásky  jí byla neustále nablízku. „Spala s ní dokonce v hotelu v jednom pokoji, aby byla Jiráskové při ruce a ošetřovala ji i v noci. To už na tom byla Jiřina hodně špatně,“ vzpomíná Bohdalová.

Hledali pečovatelku

Špatně na tom ale nebyla jen Jirásková, ale i Rýznerová, u které propukla rakovina. „Když paní Alena musela podstupovat ozařování, pečovat o Jiřinu už ani při nejlepší vůli nemohla. A tak jsme Jíře s dalšími našimi kamarády hledali zoufale jinou pečovatelku,“ pokračuje Bohdalová. Ani tehdy se Jirásková nezmínila o Svítivé, že by třeba mohla pomoci.

Vzkaz univerzální dědičce: Ať vrátí, co jí nepatří!

Dědička Svítivá se prý o Jiráskovou začala zajímat, až když bylo jasné, že její dny jsou sečteny. Umírající herečka se jí rozhodla věnovat část svého majetku. Půlka vybavení vinohradského bytu ale podle jejího přání měla připadnout Rýznerové!

Logicky, starala se v něm několik let o matku Jiráskové a potom o herečku samotnou. „O majetku já opravdu nic nevím. Pokud je tohle ale pravda, tak si myslím, že už jenom z úcty k Jiřině by měla Svítivá dát paní Aleně, co jí patří. Vždyť toho dostala od Jiřiny dost,“ míní Bohdalová.