Rýznerovou zabíjí rakovina a její metastázy, které má po celém těle. „Jiřina v jednom  rozhovoru veřejně řekla, jak si přeje, aby bylo naloženo s jejím majetkem. Vše z bytu jsme si měly se Svítivou rozdělit napůl,“ cituje Alena Rýznerová slova Jiráskové otištěné i naším vydavatelstvím.

Ukradené zlato

Univerzální dědička Jana Svítivá však poslední přání Jiráskové podle slov umírající Rýznerové nesplnila. „Její byt vyrabovala a dokonce některé věci i ukradla. Třeba zlaté cihličky, peníze nebo šperky,“ snáší Rýznerová vážná obvinění.

Video
Video se připravuje ...

Ošetřovatelka Jiráskové: "Dědička Jiřinku okradla!" David Turek, hudba: danosongs.com

„O Jiřinu se vůbec nestarala, do Prahy jezdila jen jednou za měsíc až dva. Když bylo jasné, že Jiřina zemře, tak tu byla okamžitě. Šlo jí jen o peníze a majetek,“ říká pečovatelka, která se starala nejen o Jiráskovou, ale i o její maminku.

Boj za pravdu

„Moc mi to všechno, co se za poslední rok stalo, ubližuje,“ pronesla žena, která při naší návštěvě už nebyla schopná ani vstát z postele. „Jiřinku jsem měla moc ráda a péči o ni jsem nebrala jako práci, ale lidskou povinnost k blízkému člověku. A že to nebylo vždy jednoduché...,“ řekla se slzami v očích paní Rýznerová.  Jí už prý nejde o majetek, ale o to, aby pravda vyšla na světlo dřív, než se vydá tam, kam před rokem odešla i Jirásková.

Přirozeně jsme se snažili získat také vyjádření ke všem obviněním od Jany Svítivé. Na telefonáty Blesku však po celý včerejšek nereagovala.

Jaké má důkazy pro svá tvrzení čtěte v pátečním Blesku