Mezi prvními dorazily na večírek krásky ze zpravodajského týmu. Statečná moderátorka Iveta Vítová i přes teploty pod bodem mrazu přišla bez punčocháčů. To Kristýna Kloubková se naopak bála, že zmrzne, a tak se oblékla narozdíl od své kolegyně a novopečené maminky dostatečně.

Renata Czadernová, která večírek společně se sympaťákem Petrem Suchoňem moderovala, si s outfitem hlavu nelámala a přišla rovnou v džínách. "Beru to jako oslavu s přáteli," vysvětlila.

Gratulanti

Mezi hosty samozřejmě nechyběla celá řada herců z oblíbených nováckých seriálů, jako Jan Kanyza, Sabina Laurinová, Petr Fiala, Ivana Jirešová a další.

Co slavit měl také hvězdný pár Zlata Adamovská a Petr Štěpánek, kteří Nově vděčí za svůj krásný vztah. Dohromady se totiž dali při natáčení Ordinace. I Jiřina Bohdalová, která si zahrála v Pojišťovně štěstí, hned po příjezdu přispěchala s gratulací: „Přeji Nově, aby oslavila i kulatou třicítku a doufám, že u toho budu,“ smála se herečka.

Mezi pozvanými nechyběli ale ani politici. Přišel například bývalý ministr kultury Jiří Balvín a novopečený ministr financí Andrej Babiš s partnerkou Monikou.

Video
Video se připravuje ...

Libuše Šmuclerová: Manžela sledovala přes "šumítko" David Turek, Jan Jedlička

Vzpomínky

Pogratulovat Nově přišla také generální ředitelka Ringier Axel Springer CZ Libuše Šmuclerová, kterou doprovázel její partner Dominik Hašek. Oba si na první vysílací den televize zavzpomínali. "Tehdy zahajovací párty moderoval můj manžel Roman Šmucler. Jenže ozvučení bylo tak špatné, že jsem musela zahájení sledovat na malé přenosné televizi. Tenkrát to byl poslední technický výkřik té doby,“ řekla nostalgicky Šmuclerová a Hašek hned přiznal, že u této významné události chyběl. „Hrál jsem v zahraničí. Ale hned jak jsem přijel, tak mi všichni říkali, že je nová televize a jak se mi bude líbit,“ vzpomínal olympijský vítěz z Nagana.

Comeback

Večírek také znamená velký návrat po moderátora a baviče Petra Novotného, který se po říjnové mozkové příhodě poprvé objevil na veřejnosti. Do Národního muzea přišel v doprovodu ochranky a syna Pavla, který na Nově moderuje bulvární show Prásk!

Přestože mezi pozvanými chyběla zpěvačka Iveta Bartošová, přiřítil se na oslavu její obdivovatel Zdeněk Macura se svou novou chráněnkou, týranou modelkou Vlaďkou.

Video
Video se připravuje ...

TV Nova slaví 20 let: Co vědí hvezdy o svém chlebodárci? Jan Jedlička, David Turek

Video
Video se připravuje ...

Tohle byly první vteřiny vysílání Novy! Dnes je jí 20 let Youtube.com