Minimálně u sousedů rozhodně ne! Baráček z dřevěných palet o 17 metrech čtverečních, izolovaný před chladem nehořlavou skelnou vatou, v obyvatelích okolních domů příliš velké nadšení nevzbuzuje.

Vůbec se mi to nelíbí, vypadá to jako chlívek! Zajímalo by mě, jestli na to vůbec má stavební povolení,“ myslí si Kamila, jejíž dům s chaloupkou sousedí. „Nejvíc mi vadí, že nic nevím! Třeba jestli těch domečků tady nebude víc,“ strachuje se další sousedka. Podle Macury je stavba naprosto legální: „Chaloupka spadá do kategorie mobilních domů a ty se do katastru nezapisují ani nekolaudují, pouze procházejí územním schvalováním,“ tvrdí stavitel, který domečkem při naší návštěvě provedl jednu z prvních potenciálních obyvatelek!

Video
Video se připravuje ...

Stavitel Macura: Ukázal azylový dům pro Džambulku! Karolína Hošek, Petr Soukup

Bude 1. obyvatelkou?

Bývalá modelka Vlaďka (44) poznala ty nejhorší formy lidské krutosti. Muž, který ji týral, jí lámal prsty a dokonce kvůli němu skončila v nemocnici s otřesem mozku. Chaloupku chválí, ale… „Určitě je potřeba ji lépe zabezpečit, takhle by se do ní násilník mohl probít, a co potom!“ myslí si žena, která si mimo jiné střihla i roličku v Discopříběhu a působila v taneční skupině Jiřího Korna.

Náklady na chaloupku

Macura by se měl vejít do 100 tisíc korun. Padesát palet potřebných na baráček získává zdarma, především z Globusu, Hornbachu a Makra. Tohle jsou některé z nákladů:

Náklady na chaloupku
Autor: archiv Blesku