Vzhledem k tomu, že do příchodu Karla Gotta byla největší hvězdou večera Tereza Kostková, tak byl o ní u novinářů zájem. Ale krátce po sedmé hodině nebyla herečka k nalezení. "Někde tady je, ale kde, to nevíme," opakovali stále dokola pořadatelé. Prý nereagovala na sms, volání ... Nakonec Tereza společně s Marošem Kramárem ples zahájila.

"Zapomněla jsem si mobil v šatně a pobíhala po budově, takže se omlouvám za zmatky. Ale už jsem všem k dispozici," vysvětlovala všem Kostková. Naštěstí měla u róby od Jiřiny Tauchmanové tak vražedný dekolt, že jí všichni odpustili. "Neměla jsem čas něco vybírat, tak jsem vběhla k Jiřince a popadla tyhle šaty. Nemusela jsem si je zkoušet, protože je už před pěti lety ušila přímo na mě," prozradila Blesku herečka, která si stihla s Marošem Kramárem zatančit.

Souboj dekoltů!

I když byl bál skoupí na hvězdy, tak jedno se musí nechat, většina vyrazila v šatech, které jim vytvářely neskutečně plné dekolty. Ve zlaté flitrové róbě vypadala jako mořská panna zpěvačka Kateřina Mátlová, herečka z Cest domů Andrea Kerestešová vsadila na šedostříbrné šaty od Staňka a sexy výstřih měla i přítelkyně starosty pro Prahu 1 Oldřicha Lomeckého Veronika. "To mi vybíral pan starosta. Už jsme spolu dlouho, tak ví, jaký mám vkus a co mi sluší," pochlubila se starostova mluvčí.

Nejdražší róbu měla, jak jinak, první dáma Pařížské Tamara Kotvalová. Až na ty vyšívané květy byl model od Escady skvostný. Myšlenku, že na pražském plese budou dámy vkusnější než v Brně, jsem zavrhla už u šatny. A když už se objevilo něco, co skutečně vypadalo nositelně, tak šlo o dámy ze Slovenska.

Dlouhé čekání na Božského Káju

Během večera k tanci a poslechu zazpíval Ondřej Ruml nebo Jitka Zelenková. V přilehlých sálech hrála cimbálovka a tradiční tance jako dupák předváděli různé soubory. Půlnočním překvapením nebyl nikdo jiný než Karel Gott. A tak se dámy celý večer krotily v pití vína, aby Božského nepropásly. Také, když se v půl dvanácté objevil, okamžitě se okolo něj semkl dav fanynek a všechny se musely se svým idolem vyfotit. Podle úsměvu bylo vidět, jak to Gotta těší a jak má své fanynky rád. Dokonce jim na pódiu i zahopkal do rytmu ...

Skvostné jídlo, víno z krabice ...

Kromě již zmiňovaných folklorních souborů patřilo k tomu nejlepšímu jídlo. Cateringová společnost z Vyšehradu předvedla skutečný chuťový orgasmus. Tradiční české a slovenské speciality zachutnaly všem a na játrovou paštiku z divokých hus v sádle nebo pečená žebra z angusu budou mnozí ještě dlouho vzpomínat. A zřejmě i na víno, které by se dalo přirovnat levným čůčem z krabice. Tím se vysvětluje proč tak rychle zmizel sekt a borovička.

Příští sobotu nebudeme chybět na Plese v Opeře. Tak doufejme, že konečně trošku přičichne k vídeňskému bálu...

Video
Video se připravuje ...

Česko-slovenský ples v pražském Obecním domě Jan Jedlička, Markéta Reinischová