Bývalá reportérka TV Nova Kateřina Kašparová se rozhodla promluvit. Celých 15 let už ji tíží skutečnost, že její partner Luděk Krčka, bývalý policista speciální jednotky URNA, byl zavražděn přímo před jejíma očima.

Najednou to nebyla ona, kdo dělal rozhovory s jednou z obětí, oběť totiž byla ona sama. "V létě roku 1999 jsme se setkali u svých zaparkovaných vozů na pražském parkovišti. Poblíž zastavilo auto s tmavými skly a z něj vyskočili dva cizinci. Jeden z nich namířil na partnera zbraň a doslova ho rozstřílel," popsala hrůzné okamžiky Kašparová v 13. komnatě České televize. Její přítel byl na místě mrtvý.

Pro Kateřinu to bylo, jako by zemřela polovina jí samé. „Dlouho jsem se z toho vzpamatovávala,“ řekla. Žádné motivy, proč její partner musel zemřít, ale nezná.  "Nikdy jsem se nedozvěděla, proč ho zavraždili," řekla a dodala, že je to tak vlastně možná lepší.

S Luďkem se seznámila právě na Nově, kde oba pracovali - ona jako reportérka, on jako ochranka reportérů. Právě jeho práce a podnikání v dalších sférách mohly být příčinou jeho smrti.