1. Petr Hapka - 190 cm

Skladatel Petr Hapka (69) je jedním z nejvyšších mužů na hudební scéně. Se svými 190 centimetry se zapsal nesmazatelně do hitorie české hudební scény a to zvláště pro své krásné melodie a nádherné skladby, které doplnily texty skladatele Michala Horáčka. Hapka ale ve své výšce vidí jen samé výhody. Jako jeden z mála má totiž skvělý rozhled na kolemjdoucí ženy, které tolik miluje.

Petr Hapka - 190 cm
Autor: Archiv Blesku

2. Ivana Chýlková - 183 cm

Jednoznačně nejvyšší ženou českého showbyznysu je herečka Ivana Chýlková (50). Herečka, která je partnerkou malého velkého muže Jana Krause, totiž dorostla do výšky 183 centimetrů. Chýlková excelovala v mnoha rolích, prvně se ale před kamery postavila v roce 1983 při natáčení filmu Faunovo velmi pozdní odpoledne. V posledních letech si zahrála například ve filmu Perfect days aneb i ženy mají své dny režisérky Alice Nellis nebo v Menzelových Donšajnech.

Ivana Chýlková - 183 cm
Autor: Archiv Blesku

3. Ivana Gottová - 178 cm

Další vysokou ženou je Ivana Gottová (38). A vzhledem k tomu, že měří uctyhodných 178 cm, nemůže se vedle svého muže Karla Gotta (74) objevovat příliš často v podpatkách.Přesto je obouvá a to díky svému moderování VIP zpráv, kde se stala v posledních letech stálicí.

Ivana Gottová - 178 cm
Autor: Archiv Blesku

4. Karel Gott - 175 cm

Karel Gott je legendou českého hudebního nebe. Zlatý slavík však svoji skutečnou výšku 175 cm přerostl hlavně svou pěveckou kariérou. V ní dosáhl na nespočet ocenění a stal se miláčkem národa. I přesto, že jeho manželka Ivanka je o 3 centimetry vyšší, žijí spolu ve spokojeném manželství.

Karel Gott - 175 cm
Autor: Archiv Blesku

5. Helena Vondráčková - 172 cm

Ani nestárnoucí zpěvačka Helena Vondráčková (66) není zrovna diblík. Tato ikona české popmusic totiž vyrostla do výšky 172 cm, a tak i diváci stojící na koncertech v zadních řadách ji vidí bez problémů. Jediný problém ale nastal při natáčení Šíleně smutné princezny, kdy její herecký kolega byl Václav Neckář.

Helena Vondráčková - 172 cm
Autor: Archiv Blesku

6. Michal Suchánek - 168 cm

Herec Michal Suchánek (48) si se svou výškou hlavu lámal jen v mládí. Nyní tyto starosti již neřeší a exceluje v seskupení Partička společně s kamarády Richardem Genzerem, Ondřejem Sokolem a Igorem Chmelou. Přestože je nejmenší, měří 168 cm, v davu se díky své výřečnosti rozhodně neztratí. Do pamětí diváků se zapsal hlavně díky roli Karel Mácha v legendárních Sněženkách a machrech.

Michal Suchánek - 168 cm
Autor: Archiv Blesku

7. Lucie Bílá - 165 cm

Zpěvačka Lucie Bílá (47) je sice malá výškou, ale velká hlasem. I přes svých 165 cm ji rozhodně nikdo nepřeslechne. Přesto chybějící centimetry dohání vysokými podpatky, které má na nohou nejen při koncertech, ale i v soukromém životě. Její přítel Petr Makovička je totiž o dvě hlavy vyšší.

Lucie Bílá - 165 cm
Autor: Archiv Blesku

8. Eva Decastelo - 163 cm

Ještě menší než Lucie Bílá je moderátorka Eva Decastelo (35). Ta si ze svých 163 cm hlavu vůbec nedělá. Naopak, dost často se ve společnosti objevuje v teniskách a hraje si na roztomilého diblíka. To ji s její výškou a muší váhou 45 kg jde opravdu věrohodně.

Eva Decastelo - 160 cm
Autor: Archiv Blesku

9. Miluše Bittnerová - 160 cm

Nejmenší ženou mezi českými celebritami je zcela jistě Miluše Bittnerová (36), která měří pouhých 160 cm. Nadbytečné centimetry herečka do vínku sice nedostala, ovšem pánbůh ji obdaroval jinde. Bittnerová se totiž chlubí překypujícím dekoltem, který nedá spát kdejakému muži. Zvláště když Miluška nosí velké výstřihy.

Miluše Bittnerová - 160 cm
Autor: Archiv Blesku

10. Roman Skamene - 160 cm

Na poslední místo jsme zařadili herce Romana Skamene (59). Ten je sice stejně velký jako Miluše Bittnerová, ale je to muž. A tak se s tím srovná určitě se ctí. Skamene ze své výšky udělal přednost a využívá ji nejen k získávání hereckých rolí, ale i k čistě soukromým účelům. Jeho 160 cm totiž umožňuje nenápadně hledět ženám do výstřihů.

Roman Skamene - 160 cm
Autor: Archiv Blesku