Rodinná válka o dědictví vypukla už loni v létě. Ve hře je dům po Terezině babičce ve Starém Plzenci v hodnotě 3 milionů. V něm babička žila před úrazem. Televizní hvězda jí pak našla domov důchodců a umístila ji tam.

Je to pomluva?

„Tereza se svou matkou Janou, tedy mou sestrou, babičku přesvědčily, že by celý domek měla přepsat na Terezu,“ říká zhrzený strýc Jiří Beránek. Navíc podle něho ani babička nevěděla, co podepisuje. „Cítím se velmi oklamaný, a protože Tereza nechtěla o vyrovnání s rodinou ani slyšet, obrátil jsem se na média,“ tvrdí pan Jiří.

To slavnou moderátorku pořádně dopálilo a na strýce podala trestní oznámení za pomluvu. „Byl jsem asi hodinu a půl u výslechu na policii. Tam jsem vypověděl mou verzi příběhu, která je pravdivá. Já totiž na rozdíl Terezy mohu svá slova doložit,“ dodává Jiří.

Bývalý bratr

V rodině to opravdu vře. „Můj, dnes už pro mě bývalý bratr, lže. Vše, co říká, není pravda. Hlavně tím škodí babičce, která medializaci a rozpory špatně nese a pláče. Babička chtěla dát dům Terezce a nikdo ji k tomu nenutil,“ říká maminka Pergnerové Jana.