Mojsejová si ještě před Vánocemi mnula ruce, když s velkou nadějí očekávala, že ji soud pustí domů. Nestalo se tak a podle nejnovějších informací Národní kriminální agentury ani v nejbližší době nestane. Vyšetřoval Národní kriminální agentury ji totiž v pondělí obvinil z neodvádění daní a pojistného.

Podle policie vězněná Mojsejová v letech 2007 až 2010 neoprávněně uplatnila nadměrný odpočet daní z přidané hodnoty. Podle serveru čas.sk se tak stalo v deseti případech a celková částka tak činí neuvěřitelných 86 400 000 Kč.

Vyšetřovatelům a zaměstancům daňového úřadu se dosud podařilo zabránit ve vrácení částky za DPH téměř 15 milionů korun. Za všechny sečtené trestné činy, kterých se Mojsejová dopustila jí v případě obvinění hrozí 7 až 12 let za mřížemi.

Mojsejová přitom byla nedávno obviněna za finanční podvody ve výši 23 milionů korun, za což ji stále ještě hrozí dokonce až 15 let vězení. Podle všeho by nejnovější a desáté obvinění mělo být již poslední, a tak je jen otázkou času, kdy soud vyřkne rozsudek nad všemi její prohřešky a zda a nakolik let si podnikatelka v kriminále nakonec posedí.