Pohled do děravých úst nebo na zkřivené a zažloutlé zuby není vskutku lákavý. Zvlášť pak, když jste slavní. Taková Lucie Bílá na začátku své kariéry pěknou řádku let cenila na své fanoušky křivé a flekaté zuby. K vzhledu drsné rockerky se to však tak nějak hodilo. Postupem času Lucie pochopila, že díru do světa s takovým chrupem neudělá.

Nový chrup si za nemalé peníze pořídil i hitmaker Michal David. Ten se „pyšnil“ dírou mezi předními zuby až do pozdějšího věku. Je to teprve pár let, co si autor nesmrtelných hitů nechal zuby vylepšit a rovnou i vybělit.

Nejslavnější křivozubec Hollywoodu je jednoznačně Tom Cruise. Na začátku herecké kariéry se Cruise rozhodně nemohl řadit mezi ty největší krasavce. Vzhled mu hyzdily přední křivé zuby, které ukázal ve filmu Ztraceni, kdy mu bylo pouhých devatenáct let. Po celkové úpravě chrupu balí Tom Cruise dámy na pravý hollywoodský úsměv.

Také velmi sledovaný pár Victoria a David Beckhamovi se na sebe na prvním rande usmívali skrze nehezké zuby. Posh Spice ještě tehdy nebyla tou ledovou královnou, jak ji známe dnes, a tak se na svět usmívala od ucha k uchu. I s křivými zuby. A teď když má chrup nový a bílý jako sníh, nesměje se pro jistotu vůbec. David nové zuby ukazuje s radostí.

Ošklivý chrup jim přinesl slávu

Jsou ale i tací, kteří se nevzhlednými zuby proslavili. Královna popu Madonna na nich postavila svou kariéru. Sotva se praštěná a mladá holka s velkou dírou mezi zuby postavila na pódium a zazpívala hit Like a Virgin, měla vyhráno. Mezery mezi zuby se nezbavila do dneška a dělá dobře. Bez ní by to totiž už nebyla ona.

Stejnou a možná ještě větší díru mezi předními "tesáky" má zpěvačka a herečka Vanessa Paradise. Tu hledači talentu objevili už ve 14ti letech a výrazný defekt na jejím chrupu byl pro ní jenom plus. Díky tomu se stala nezapomenutelnou a zanedlouho plnila i stránky prestižních módních časopisů. Z ošklivých zubů udělala přednost a dokonce se ji podařilo sbalit i fešáka Johnyho Deppa.

Fotogalerie
3 fotografie