Lékaři používali nejen skalpel, ale i dláto. Zcela dobrovolně se nechala Bartošová trápit na soukromé klinice v Praze, kde podstoupila operaci lícní kosti, jelikož by ráda dostala nové zubní implantáty. Ty však nešly usadit do její zborcené kosti.

Krása bolí

Jako zpěvačka musí dbát o to, jak vypadá. K dokonalému vzhledu však měly její zuby daleko. Když se rozhodla pro změnu, ortel zněl nelítostně: Musíte na sál! „Bojím se, moc se bojím,“ byla jedna z mála vět, kterou ze sebe Bartošová před zákrokem vysoukala. Byla polomrtvá strachy!

Celou dobu stál po jejím boku manžel Josef Rychtář (55). „Iveta je moc statečná a je samozřejmé, že jsem tu vedle ní,“ okomentoval svou přítomnost.

Uspat nebo ne?

To, že Iveta musela de facto celému zákroku přihlížet, způsobila její problematická minulost. Léky, závislost na alkoholu atd. Stomatologové ji proto nemohli uspat. Zvolili pouze lokální umrtvení. „Je to na rozhodnutí pacienta a dohodě s pacientem, všeobecně platí, že riziko je při lokálním umrtvení nižší než při celkové narkóze,“ okomentovala zákrok pro Nedělní Blesk anestezioložka vinohradské nemocnice v Praze, která si ale nepřála být jmenována.

Pekelná sobota

Nejhorší chvíle zažila Iveta až v sobotu, několik hodin po zákroku, když začaly operovaná tvář a kost přicházet k sobě. Ve vile v Uhříněvsi skučela bolestí a nebyla schopná se postarat o chod domácnosti. Vše si tedy vzal na starosti její milovaný Pepa.

POZOR! Video obsahuje drsné záběry, které by neměly vidět slabší povahy.

Video
Video se připravuje ...

Iveta Bartošová: Drsné záběry z operace David Turek, Ondřej Rybár