Josef Abrhám a Libuška Šafránková tvoří dokonalý pár, jehož souhra je téměř nevídaná. Jak to tito dva herci v českém showbyznysu vlastně dokázali? A prošli si vůbec někdy nějakou krizí? Abrhám je přesvědčený, že tak dlouhou dobu spolu vydrželi vlastně jen díky štěstí a možná prý i díky genům.

„Je to asi v tom, že jsme měli podobné předky a štěstí. Naši předci totiž měli dost síly bojovat se všemi komplikacemi, problémy. Moji rodiče přežili obě světové války a i po tom všem spolu vydrželi,“ řekl k neobvykle dlouhému soužití magazínu Plus jeden den Abrhám. „Životním zkouškám se nevyhnete, je ale jen na vás, jak v nich obstojíte a jak se rozhodnete.“

A jak to vlastně mezi českými herci začalo? „Láska není žádná racionální věc. Není to knoflík, kterým lásku spustíte,“ vyhnul se odpovědi Abrhám. Přesto si myslí, že dnešní manželství se rozvádí příliš brzy, aniž by lidé bojovali o jejich udržení. „Člověk je vystavovaný v životě věcem, které musí posoudit a být za ně zodpovědný. A to lidé v současnosti příliš neumí,“ posteskl si.

Jediné, co ho může těšit, je, že jeho dospělý syn je mu podobný. „Syn je mi velmi podobný, má ale i jiný druh talentu, který já nemám,“ uzavřel povídání herec.

Jako jedni z mála tak krizi v manželství nikdy nezažili, což je obdivuhodné!