Ve svých sedmnácti letech, kdy Pergnerová moderovala v rádiu Golem, přesně věděla, po čem touží. „Chci být slavná a bohatá,“ vykřikovala do světa. Blesk z roku 1992 byl tehdy přesvědčen, že díky talentu po slavném otci, spisovateli, scénáristovi a klarinetistovi Eduardu Pergnerovi, se jí sen o slávě a bohatství splní.

Blesk se nemýlil. Tereza nastartovala hvězdnou kariéru díky moderování úspěšné televizní hitparády Eso. V tu ránu se stala miláčkem náctiletých a v raném mládí se jí peníze do kapsy jenom hrnuly. Slávu, po které Pergnerová tolik toužila, ale neunesla. Byla silnější než ona. Moderátorka propadla tvrdým drogám.

Píchala si 12 gramů heroinu denně

Nejdříve začala s "lehčím" pervitinem, pak přešla na heroin. Na vrcholu své drogové dráhy si denně píchala 12 gramů heroinu. Její závislost byla tak silná, že profetovala své auto, později i byt.

Do heroinu vrazila veškeré peníze, které z moderování Esa měla. Když už neměla nic, rozhodla se nafotit porno snímky pro erotický magazín Leo. Honorář si opět projela žilou. Závislá moderátorka otěhotněla, ani to jí však nedonutilo s heroinem přestat. Jediné, k čemu se dokopala bylo, že v porodnici snížila svou dávku na 6 gramů.

Pergnerová se díky drogám nebyla schopná o syna Samuela postarat, tak jí ho soud odebral. Do péče jí ho úřady vrátily až v jeho téměř pěti letech. Tereza se několikrát léčila, úspěšná však byla teprve před jedenácti lety. Od té doby je čistá. S přítelem Jiřím Chlebečkem má druhé dítě a dnes je z ní opět žádaná moderátorka.