Dožil se požehnaného věku. Zemřel 27. prosince a na pražské Olšany se s ním přišla rozloučit vedle početné rodiny taky řada hvězd, o něž obětavě pečoval: Jaromír Hanzlík (65), Ilja Racek (83), Jaroslav Satoranský (74), Rudolf Jelínek (78), Antonín Hardt (78) či Gabriela Vránová (74). „Byl naše sluníčko. Vždycky dobře naložený, milý a vstřícný,“ řekla Blesku po obřadu herečka.

Štrúdl za odměnu

Vedle práce v divadle zasáhl Toníček, jak mu všichni říkali, i do jejich soukromých životů. „Znám to z vyprávění. Pan Remunda prý požádal dědečka, aby mu pomohl seznámit se s paní Janžurovou. Bál se ji oslovit přímo,“ prozradila vnučka Janeta.

Antonín Samler tak nosil láskou provoněná psaníčka od Remundy Ivě Janžurové do dámské šatny. A udělal tím herečce zřejmě velkou radost. „Paní Janžurová byla určitě ráda, protože dědeček vyprávěl, že mu za to pekla vynikající štrúdly,“ dodala Janeta. Není divu, vždyť Iva pak prožila s Remundou 44 šťastných let!

Kdo je inspicient?

Pomocník režiséra. Má kompletní technický a organizační dohled nad představením. Hlídá nástupy herců, kostýmy, dekorace, rekvizity i spouštění opony.

Video
Video se připravuje ...

Loučení s mužem, co dohazoval Remundu Janžurové Hana Höschlová, Pavel Machan, Hudba: danosongs.com