S vánočním shonem má zkušenosti snad úplně každý. My jsme ho uspořádali jako soutěž šesti televizních celebrit: herečky Míši Doubravové, moderátorek Sandry Parmové, Zorky Hejdové a Míši Nové a nezapomněli jsme ani na mužské pohlaví, které zastoupili reportér Michal Janotka a herec Roman Tomeš. Soutěžilo se v pěti klasických vánočních disciplínách: pletení vánočky, zdobení stromečku, balení dárku, malování ozdoby a lepení papírového řetězu. Komu se dařilo nejlépe?

Pravidla

Týmy se vytvořily na základě losování, soutěžili spolu tak lidé, kteří se do té doby vůbec neznali.

Každý z dvojice směl používat pouze jednu libovolnou ruku.

Na každou disciplínu měli soutěžící pětiminutový limit, splnili-li úkol dřív, bralo se to jako plusový bod.

Hodnocení bylo na škále 1–5 bodů, přihlíželo se především k výslednému estetickému dojmu. Zvítězil tým s nejvyšším počtem

Pletení vánočky

Uplést vánočku tak, jak by měla vypadat, se podařilo jen Míše a Míše. Naopak výkon pánského týmu byl dost tristní. Nejprve na těsto nasypali veškerou mouku, kterou měli původně jen na pomoučení prkna, a poté z něj vytvořili dvě podivné pletýnky. „Zas má aspoň každej svoji,“ bránili se. Marně.

Body:

Michal + Roman: 2, Míša + Míša: 5, Sandra + Zorka: 4

Zdobení stromečku

Zorka se Sandrou dbaly na efekt, ozdoby na stromeček sladily do zlato-fialova. Míši se rozhodly být originální, svůj stromeček tak dokrášlily botou a kamínky, které »nakradly« ve stojanu lampy. Pánové i tuto disciplínu pojali svérázně. „Čím víc ozdob, tím líp. Podle mě nejvíc bodů bude za to, když ten strom v podstatě nebude vidět,“ plánovali taktiku Michal s Romanem.

Body:

Michal + Roman: 4, Míša + Míša: 3, Sandra + Zorka: 5

Balení dárku

Úhledně zabalit vánoční dárky dělá mnoha lidem problém, i když můžou používat obě ruce. Blond duo Sandra a Zorka ovšem zabodovalo i tentokrát, jejich balíček vypadal vzhledem k okolnostem vcelku úhledně. Ani druhý dívčí tým na tom nebyl špatně. Klasicky nejvtipnější ale byli kluci. V rámci hesla »více je vždycky více« krabici obalili do několika metrů balicího papíru a navrch nalepili hned čtyři mašle. Ačkoliv Michal se musel nejdřív informovat u své přítelkyně Sandry, jak se taková mašle vůbec upevňuje.

Body:

Michal + Roman: 3, Míša + Míša: 4, Sandra + Zorka: 5

Malování ozdoby

Kreativně se vyřádit na vánoční kouli nedělalo větší problémy nikomu. Ozdoba Míši a Míši byla ale tak trochu »patlanina« a na stromek byste si ji asi nepověsili. Sandra se Zorkou byly opět za estétky a kluci tentokrát neponechali nic náhodě a u poroty si významně šplhli, když svou kouli vyzdobili nápisy BLESK.

Body:

Michal + Roman: 5, Míša + Míša: 3, Sandra + Zorka: 5

Lepení papírového řetězu

Do lepení řetězu z papírových proužků nejvíc ponořila herečka Míša Doubravová. A taky se jejímu týmu podařilo v této kategorii zvítězit. „Héééč, máme nejdelší řetěz,“ pokřikovala nadšeně na svého přítele Romana. To blonďatým moderátorkám se tentokrát jejich pečlivost nevyplatila. Tak dlouho slepovaly dokonalé kroužky, až jich po pěti minutách měly ze všech nejméně.

Body:

Michal + Roman: 4, Míša + Míša: 5, Sandra + Zorka: 3

Celkové pořadí

1. místo: Sandra + Zorka

2. místo: Míša + Míša

3. místo: Michal + Roman