Jiří Petrášek se narodil v roce 1957, tedy v době, kdy jeho otec Jan Werich točil filmy se samými slavnými herečkami. Werich měl slabost pro ženy a během natáčení ho obklopovaly samé krásné a mladé dívky. Herec neodolal půvabu tehdy začínající herečky Jaroslavy Adamové (†87). Společně si například zahráli v divadelní inscenaci Husaři v roce 1956.

Jan Werich už byl tehdy ženatý se svou jedinou manželkou, jistou švadlenou Zdenou Houskovou, která mu porodila dceru Janu, která se narodila v roce 1935. O deset let později se Jan Werich se svou rodinou vrátil z Ameriky, kam emigroval a tehdy jeho manželka Zdena onemocněla psychickou poruchou. Jejich manželství šlo do ztracena. Ze vztahu Werich sice neodešel, ovšem už tehdy se vědělo, že udržuje poměr s jinou ženou.

Milenku měl 23 let

V divadle se vždycky našla nějaká pěkná tanečnice či herečka. Dokonce se říkalo, že měl dlouhodobý mimomanželský vztah. Jeho lékař Jaroslav Hovorka alespoň tvrdil, že to trvalo dvacet třicet let. Ani Werich, ani jeho kamarádka Jaroslava Adamová ovšem nikdy neprozradili, o koho šlo. Přátelé o něm ale říkali, že by nikdy nerozbil rodinu,“ hlásají pamětníci na internetových stránkách.

Veřejně se o jiných milenkách než o herečce Jaroslavě Adamové neví. Je možné, že právě ona byla matkou Werichova utajovaného syna Jiřího Petráška? Ten o své matce mluvit nechce, jelikož k ní nemá žádný citový ani jiný vztah. „Když vás někdo dá do kojeneckého ústavu, tak ho za matku nepovažujete. I když její situaci chápu. Začínající star, která má dítě se starším ženatým mužem a nemůže to legalizovat,“ prozradil iDnes.cz syn Jana Wericha. O svých rodičích se dozvěděl od adoptivní matky.

Podle našich informací je biologická matka Jiřího Petráška dnes už mrtvá. Spekuluje se o herečce Adamové, ale také o jisté tanečnici, která si nechtěla zničit kariéru tanečnice dítětem.  

Petrášek svoje početí a postoj k Werichovi vysvětluje slovy nevlastní sestry Jany (†46).  „Když jsme byli na procházce, tak mě táta často nechal samotnou na ulici a na chvilku odběhl do nějakého domu. Nikdy mi neřekl, u koho a proč tam byl,“ píše ve svých pamětech herečka Jana Werichová, kterou měl Mistr se svojí jedinou právoplatnou manželkou Zdenou. „A asi takhle nějak jsem byl počat. Takže si myslím, že možná nejsem jediný potomek Jana Wericha,“ míní Petrášek.