Taneční porotce Zdeněk Chlopčík je od začátku letošní Stardance naprosto unešen nohama herečky Anny Polívkové. A po sobotním semifinále, kdy nejprve s tanečním partnerem předvedli pomalý a táhlý foxtrot a potom naopak velmi rychlý a dynamický jive, na Aniččiny končetiny doslova pěl ódy.

Foxtrot je velmi obtížný a plynulý tanec, kde se kladou velké nároky na chodidla, což se Aničce velmi velmi povedlo,“ pochválil taneční kreace Polívkové. Stejně tak ji chválil i po druhém vystoupení, kdy nohama a chodidly mrskala jako proutek. „Oceňuji velmi dobré a rychlé nohy,“ nadšeně vykřikoval Chlopčík.

Jediné, co Anně taneční odborníci vytýkají, je její „rozlítaná“ hlava. „Na Polívkové je vidět, že nemá s tancem moc zkušeností. Během tance se velmi soustředí na dolní končetiny a na horní část těla poněkud zapomíná. Proto ta rozkývaná hlava. Její pevné a rychlé nohy jsou jen výsledkem tvrdé a skvěle odvedené práce na trénincích,“ řekl Blesk.cz zdroj z tanečního prostředí.

Jenže po kom tak hbité a talentované nohy Anna zdědila?

Krásu a tvar svých nohou zdědila nejspíš po matce Evelyně Steimarové, která své vypracované nohy ukázala ve filmu Od vraždy jenom krok ke lži. Ten je z roku 1982 a Steimarová se pyšnila tak skvělou postavou, že se nechala natočit zcela nahá.

Naopak rychlost a dynamičnost končetin jí do vínku zřejmě daroval její otecBolek Polívka, který pochází z Valašska. Tam místní lidé s chutí tančí tradiční tanec odzemek, který je založen převážně na poctivé a mrštné práci nohou a chodidel. Nyní je tedy jasné, odkud vítr vane. Anna tak může za své božské nohy poděkovat nakonec oběma slavným rodičům.