O Markétě Jakšlové je známo, že je šikovná kuchařka, pro kterou je navíc vaření radost. „Tenhle recept vám nezabere víc než 25 minut a chutná fakt úžasně,“ rozplývala se Markéta, když obalovala kapří filety ve zlatavých kukuřičných lupínkách.

Na Vánoce vaří pravidelně pro celou rodinu, kterou pak hostí ve svém bytě na Vinohradech. Protože se nemůže rozhodnout, jestli smažit rybu nebo řízky, dělá pokaždé rovnou oboje. Kapra ale kupuje už naporcovaného, pohled na rybí krev a vnitřnosti jí totiž nedělá dobře.

Kapříka osolíte, opepříte, posypete drceným kmínem a bleskově osmažíte. Pak ho strčíte asi na 10 – 15 minut na dopečení do trouby a máte hotovo,“ radovala se zpěvačka ze super rychlého receptu.

Chcete na Vánoce taky vyzkoušet kapra ve zlatých šupinách? Recept najdete ve videu a taky v příručce Turbovánoce, která vychází dnes v Blesku.

Video
Video se připravuje ...

Levný a rychlý vánoční kapr: Videorecept Verony a Evy David Vaníček, Music by Dan-O at DanoSongs.com