Více než dvanáct stovek mladých krásných dívek se letos přihlásilo do soutěže krásy s touhou stát se budoucí Českou Miss. Po včerejšku ale naděje zůstala už jen deseti z nich. A Blesk byl přímo u jejich striktního prosévání. Finalistky musely kromě dokonalé postavy při promenádě v plavkách prokázat talent při volné disciplíně a pohotové reakce při křížových výsleších v porotě.

V ní při dnešním semifinále seděl i Hvězdný reportér Blesku Thomas Kruchina. „Vybrat z třiapadesáti krásek desítku nejlepších nebylo vůbec jednoduché, z výsledku jsem ale opravdu nadšený,“ řekl Thomas.

A jak on vidí letošní adeptky na titul České Miss 2014, kterou budeme znát už v březnu příštího roku? „Finalistkám by neškodila lekce komunikace. Některé se styděly při vyjadřování, a to není dobře. Lze jim to ale odpustit – je jim s bídou dvacet, vesměs ani nemůžou mít zkušenosti,“ začal s hodnocením Hvězdný reportér.

Hlavně nesmí být plochý...

A který typ dívek se mu líbí? „Obecně se mi více líbí brunety, ale na výběrech České Miss jsem viděl řadu velice půvabných blondýn. Navíc mně se dívka musí líbit na první pohled. A ten druhý pohled směřuji na zadeček. Hlavně nesmí být plochý,“ prozradil jedno z kritérií, na které se zaměřil při porotcování.

Tip na to, která z finalistek nakonec získá korunku České Miss, Thomas nemá. "všechny mé favoritky probojovaly do finále," byl nadšený.

Topolánkova holka

Mezi finalistky se probojovala i devatenáctiletá Simona Dvořáková z Prahy. Tato usměvavá blondýnka ale není neznámou kráskou z ulice, již nějaký čas se totiž objevuje po boku Tomáše Topolánka, syna expremiéra Miroslava Topolánka (57).

Fotogalerie
8 fotografií