Stejně jako koktající britský král Jiří VI. zvládl bezchybný projev ke své zemi v den, kdy Británie vstoupila do války s Německem, tak Miroslav Sýkora přemohl svůj handicap ve včerejším finále Talentu.

Jakmile Sýkora začne zpívat, jako by koktání zázrakem zmizelo. A stejně tak jako přišlo z velkého šoku, zároveň tak šokem a radostí může odeznít. „Je to možné. I lékaři to potvrdili, že bude muset mít jednou velmi silný zážitek, aby se přestal zadrhávat,“ prozradila Blesk.cz Sýkorova matka.

Ostatně jednou se mu to už stalo. „Když zakončil druhý stupeň hry na klavír, měl z toho obrovskou radost. Prožíval to stejné co teď a tehdy přestal koktat na tři měsíce,“ dodala paní Sýkorová. Je tedy dost možné, že Milan Sýkora už dnes mluví bez jediného zádrhelu.

Video
Video se připravuje ...

Koktavý vítěz Talentu Sýkora: Uzdravím se díky výhře Jan Jedlička, David Turek

Sýkora začal koktat už v raném dětství, kdy jeho otec odešel od rodiny, poté, co se Mirkova matka chtěla rozvést. Miroslav byl z jeho odchodu, kdy ho prosil ať zůstane, natolik traumatizován, že ze samotného šoku přestal na několik minut dýchat, což mu způsobilo vadu řeči.

Vinu za Mirkovo postižení si nyní dává nejen jeho matka, ale také otec. "Na vině je to, že jsme se rozvedli, neboť jsem s ním chtěl být a chtěl jsem tam s nimi žít. Jeho matka se však chtěla rozvést. Ta situace mohla být pro něj kritická, tehdy se trošku začal zajíkat, ale musel jsem odejít. Nemohl jsem u nich zůstat," prozradil před časem Blesk.cz Mirkův otec. Ten je nyní na svého syna zajistě pyšný.