„Chudák ženská. Jako vedoucí obchodu se smíšeným zbožím si skutečně nemůže našetřit tolik peněz. Musela se založit v bance,“ řekla Blesku její sousedka. Po Jiráskové totiž Svítivá zdědila polovinu domu v Malenicích, kterou notář podle informací Blesku odhadl na 2 miliony korun. A dále jí připadl obsah hereččina bytu 2+1 na Vinohradech.

Byt za milion

Tedy starožitný nábytek, perské koberce, cenné obrazy a briliantové šperky v hodnotě zhruba 1 milionu korun. Na účtě podle bývalého ředitele divadla na Vinohradech Jindřicha Gregoriniho herečka rozhodně neměla víc jak 400 tisíc korun. „K povinnosti uhradit daň dědickou dochází, když je získán majetek v souvislosti s úmrtím. Výše daně by se v tomto případě mohla pohybovat kolem 140 tisíc korun,“ řekla Blesku renomovaná notářka. Potom ještě dodala, že až po jejím zaplacení si mohla Svítivá přestěhovat domů do Malenic, kde žije, obsah hereččina Vinohradského bytu.

Bála se o nábytek

Ten už je od čtvrtečního dne vystěhován za čilé pomoci dcery Jany Svítivé a známých z Malenic. Ti všichni museli dávat velký pozor na drahé komody, stolky, benátské zrcadlo a všechny ostatní cennosti. Případný prodej by Svítivé několikrát zaplatil dědickou daň, na kterou si musela půjčit.