Halina Pawlowská o svém zesnulém muži Zdeňkovi (60) napsala knihu, kterou křtila ve společnosti svých kamarádek Petry Janů, Hany Gregorové (60) a Hany Čížkové (60). Nejvíce tato událost s příchutí smutku dosedla právě na Petru Janů, která sama svého manžela Michala Zelenku (63) pohřbila před dvěma lety.

Křest knihy o Halinině muži totiž otevřela staré rány a hlavně vyplavaly na povrch i staré vzpomínky. „Padlo to na mě, vzpomněla jsem si, jak jsem přišla o Míšu,“ řekla zpěvačka deníku Aha!. Janů ale Halině dokázala říct i slova útěchy, které spisovatelku potěšila. Přesto musela Pawlowské říct jednu, pro spisovatelku asi nepříjemnou pravdu. Tu jí pro jistotu pošeptala do ouška, aby ji nikdo jiný na křtu neslyšel. „Pošeptala jsem Halině, že mám skoro strach její knihu číst,“ přiznala Petra Janů.

Její obavy byly na místě, na jejím výrazu totiž bylo znát, že zadržuje slzy. Ty se draly na povrch, ale Petra je nakonec přeci jen zadržela. „Bála jsem se, že vyprávění o jejím neštěstí bude pro mě příliš bolestné. Ještě jsem ochromená umíráním a odchodem mého manžela,“ posteskla si na závěr.

Ta již sice má nového přítele, který je o 25 let mladší, přesto na svého manžela nedokáže zapomenout, vždyť stále nosí snubní prstýnek!