Klus na Facebooku přiznal, že gesto Matěje Rupperta ho zaskočilo, a proto si zjistil důvod toho všeho. A ztotožnil se s Ruppertovým názorem!

Jemnocitný poeta se španělkou Klus se vyjádřil tak, že v jeho a rapperově tvorbě není až tak velký rozdíl. „Vlastně mezi námi není ani žádný podstatný rozdíl. Lišíme se pouze formou. Jinak, jak věřím, oba tvoříme tak, jak to cítíme a nikdo tak nemá právo zpochybňovat Jiskru, kterou zažehl někdo jiný, navíc Jiskru, která se stala jistým Fenoménem, neřku-li pak Organizátor odvolávající se na Morální hodnoty a Mravní dopad,“ píše Klus.

Je to neúcta k fanouškům

Klus navíc vyřazení rappera, který dostal hlasy od svých fanoušků, vnímá jako „neúctu k fanouškům, kteří věnovali Soutěži nejen časovou pozornost.“ Neodvažuje se dílo rappera Řezníka soudit, jeho tvorbu bere jako Zpověď doby, která se snaží v žánru Horrorcore oslovit své fanoušky.

Písničkář si ve svém prohlášení také pokládá znepokojující otázky, zda má někdo právo omezovat svobodu projev, přestože se odvolává na morální hodnoty.

Odhlašuju se ze Slavíka!

Klus na závěr svého prohlášení oslovil všechny své fanoušky a požádal je o laskavost. „Po krátké diskusi se svým Svědomím vám se vší vděčností za dosud svěřené Hlasy děkuji a neb si jich vážím, prosím v příštím roce spíš o osobní předání formou pobytí spolu kdesi na turné, či festu, neb s nimi v prostředí, kde trpí Svoboda, neumím nakládat. Odhlašuji se tímto z ankety Český Slavík Mattoni, protože nejsem s to ztotožnit se s něčím, co se nějak tváří a jinak je,“ napsal doslova Klus.

Zpěvák se odhlásit nemůže, tvrdí organizátoři

A co na to lidé z okolí Českého slavíka Mattoni? „Zpěvák se do ankety nepřihlašuje, takže se z ní ani nemůže odhlásit. Jediné řešení, jak se nezúčastnit Slavíka, vidím v tom, že skutečně přesvědčí své fanoušky, aby pro něj nehlasovali,“ řekl Blesk.cz Jiří Bubla ze zastupující PR agentury Image CZ.

Jak se celá kauza, která propukla kvůli Řezníkově vyloučení, dopadne, je zatím ve hvězdách. Osobnosti české hudební scény ale daly najevo svůj názor jasně. Teď je na tahu organizátor celé ankety.