Zatímco v jejím věku už lidé hledají klidný kout, kde by nerušeně podřimovali, Bohdalové je všude plno. Svým temperamentem ovládla celé natáčení a nakonec i novinářskou projekci nové štědrovečerní pohádky České televize Duch nad zlato.

Dobré geny

Kde bere tu sílu? Osm křížků není zrovna málo. „To není moje zásluha. Mám to po rodičích. Jim vděčím za to, jaká jsem,“ vzdala Bohdalová hold svým předkům. I na projekci pohádky prokázala nevídanou mrštnost. Ve skrumáži herců, štábu a fotografů šlápla herečka do prázdna, ale pak hbitě vybalancovala téměř jistý pád na zem. Záchranu jí přitom vlastním tělem dával i pohotový režisér Zdeněk Zelenka (58).

Hamižná matrjoška

V nové pohádce Zdeňka Zelenky, kterou nasadí Česká televize na Štědrý den večer, si střihla roli hamižné dvorní dámy Hedviky. Její podobu si zvolila sama a předlohou jí prý byly ruské matrjošky. Ví vůbec Jiřina Bohdalová, kolikátou pohádku za víc než padesát let kariéry natočila? „Já je nepočítám. Snad byste nechtěli, abych už bilancovala?!“ rozhorlila se. „Hodlám ještě točit!“ dodala rázně.

Fotogalerie
5 fotografií