Pavel Marek alias lyžařský instruktor Vláďa po dotočení filmu se vydal vlastní cestou. Hereckou kariéru pověsil na hřebík a začal se věnovat něčemu, kde by mohl být závislý jen sám na sobě a ne na nabídkách režisérů.

Svůj život si chci ovlivňovat sám

Aby nemusel čekat na telefon od režisérů, rozhodl se věnovat nonverbálnímu divadlu a artistice, s nimiž často vyrážel do zahraničí. „Herectví je zvláštní obor, kde stále očekáváte, co vám kdo nabídne, jestli vůbec dostanete nějakou roli a zda se prosadíte. Svůj život si chci ovlivňovat sám, nechci čekat u telefonu, až někdo zavolá. Pracuji hlavně jako režisér a producent. Tvorba představení mi navíc zaručuje i setkání se spoustou zajímavých lidí, což mě nesmírně těší,“ svěřil se Pavel Marek.

Divadla jsou můj život

Svého času byl i spolumajitelem pražského divadla Ta Fantastika, ale jen do té doby než se s Petrem Kratochvílem rozešli v názorech a on kvůli tomu z divadla odešel. V roce 2003 ale založil National Black Light Theatre Prague. „Věnuji se černému divadlu. National Light Theatre Prague je audiovizuální divadlo, se kterým hrajeme v zahraničí,“ prozradil filmový Prťka.

Zážitky, při kterých šlo o život

Pavel Marek však má za sebou i nezapomenutelné zážitky, při nichž málem přišel o život! Poprvé to bylo v San Marinu, kde byl instruktor Vláďa s divadlem na šňůře. Oldřich Navrátil zastával v té době roli kuchaře a vyvařoval celému hereckému zájezdu. Osudnou chybou ale bylo sbírání hub! „Tenkrát tam byla velká úroda hub, Olda nás poslal sbírat, udělal pořádnou míchanici a výsledkem bylo, že se přiotrávilo celé divadlo,“ vzpomínal Pavel Marek.

Zážitek s houbami ale nebyl ten nejhorší! Osudnou se mu stala cesta do Indie, při které musel opravdu bojovat o holý život. „Po jídle v luxusním hotelu jsem pět dní nevnímal okolí. Na lůžku uprostřed letadla jsem byl přepraven do Prahy, naštěstí se to s menšími jaterními problémy spravilo,“ popsal události, při kterých mu šlo o život.

Neznámý, přesto potřebný

Pavel Marek sice není příliš mediálně známý, přesto ale zná ty správné lidi.  Spolupracoval totiž s Ondřejem Soukupem a Petrem Hapkou. Také pracoval jako producent muzikálů Krysař, Johanka z Arku, Olympic aneb Jak se lítá vzhůru. Trikové pasáže a jevištní efekty jsou jeho dílem v muzikálu Golem. To je Pavel Marek alias Prťka ze Sněženek a machrů!

Fotogalerie
2 fotografie