Brejchové jde pobyt na Rehabilitační klinice na pražských Malvazinkách obrovsky k duhu. Herečka má dobrou náladu, je veselá, se zájmem sleduje televizní zprávy a má nevídanou chuť žít. Proto se také po kolapsu a pobytu na koronární jednotce, kam ji záchranka dovezla za pět minut dvanáct, snaží pilně rehabilitovat.

Kromě dcery a přátel herečku navštěvuje také Terezin manžel a fotograf Herbert Slavík (50), který se svou tchyní navázal pěkný vztah. Kolaps prostě legendární Elišce Pomořanské z Noci na Karlštejně změnil život.

O tom se Blesk přesvědčil díky Tereze. Když byla u matky, předala jí svůj telefon a my jsme mohli herečce, která je v rukou lékařů už 39 dnů, položit pár otázek. Když na nás promluvila, slyšeli jsme stále ten úžasný podmanivý a nezaměnitelný hlas.

BLESK: Jak se máte?

„Děkuji za optání, teď už výborně. Mám zase chuť do života.“

BLESK: Dcera Tereza vás navštěvuje denně?

„Ano, staly se z nás obrovské kamarádky. Takhle hezký vztah mezi námi snad nikdy nebyl.“

BLESK: Dá se říct, že vám zachránila život?

„Ano, to vím. Je to opravdu skvělá dcera.“

pouták
Autor: Blesk

Návrat do života

7. října: Kolaps. Tereza Brodská našla svou matku u ní doma ležet na zemi. Záchranka okamžitě odvezla bezvládnou herečku na koronární jednotku Fakultní nemocnice na Královských Vinohradech.

14. října: Po prodělaném srdečním kolapsu Jana Brejchová ležela týden na jednotce intenzivní péče, poté ji přemístili na internu. Dcera Tereza za ní denně dochází v obavách o matčino zdraví.

22. října: Po dvoutýdenní hospitalizaci ve Vinohradské nemocnici byla herečka převezena na Rehabilitační kliniku Malvazinky. Tereze se konečně trochu ulevilo, maminka je z nejhoršího venku!

13. listopadu: Brejchová na Malvazinkách denně rehabilituje, má dobrou náladu, se zájmem sleduje televizní zprávy a těší se z návštěv dcery i zeťáka. Nemůže se už dočkat, až bude konečně doma.

Fotogalerie
10 fotografií