BARRANDOV

24. prosince

Vánoce s Ivetou

I na Barrandově sází na archiv. Na Štědrý den si znovu prožijeme příběh Robinsonky, která přijde o maminku, zasmějeme se s Ducháčkem, který všechno vtipně zařídí, a necháme se pobavit Hrátkami s čertem. V hlavním vysílacím čase přímo ke štědrovečerní večeři připravila televize Vánoce s Ivetou.

25. prosince

Anděl na horách

Druhý svátek vánoční přinese Posledního mohykána a Anděla na horách s Jaroslavem Marvanem. Jedinou novinkou ve vánoční skladbě je pořad Pavla Zedníčka (64) Kurňa, co to je?

ČT jubiluje

Tradice původních premiérových pohádek začala na ČT v roce 1993 příběhem Sedmero krkavců. Nejsledovanější byl v roce 2006 Anděl Páně (2,75 milionu diváků). Loni na Vánoce odvysílaná pohádka Dvanáct měsíčků (2,65 milionu diváků) byla zároveň nejsledovanějším pořadem ČT za celý rok.

24. prosince

Duch nad zlato

Viktor Preiss (66) a Jiřina Bohdalová (82) se objeví v nové štědrovečerní pohádce Duch nad zlato. Preiss hraje ducha a Bohdalová mazanou dvorní dámu.

Video
Video se připravuje ...

Viktor Preiss nazpíval k pohádce Duch nad zlato titulní píseň Česká televize

25. prosince

Sněžný drak

Další pohádkovou premiérou je na Boží hod vánoční příběh Sněžný drak. Jako královský pár se v něm představí Saša Rašilov (41) a Jitka Čvančarová (35).

26. prosince

Modrý tygr

Na Štěpána ČT letos žádnou premiéru pohádky nezařadila. Diváky chce potěšit televizní premiérou rodinného dobrodružství Modrý tygr s Bárou Hrzánovou (49) v jedné z hlavních rolí.

Video
Video se připravuje ...

Vánoční premiéry na České televizi Česká televize

NOVA

24. prosince

Tři oříšky pro Popelku

Televize Nova vsadila na osvědčenou klasiku mezi pohádkami. Na Štědrý den se opět vydáme s princem Pavlem Trávníčkem (63) a malým střevíčkem hledat něžnou nožku Popelky v podání Libuše Šafránkové (60).

25. a 26. prosince

Pohádky i Slunce, seno...

V dalších vánočních dnech nebudou chybět Vašek Neckář (70) a Helena Vondráčková (66) v pohádce Šíleně smutná princezna či Míša Kuklová (45) v příběhu Z pekla štěstí. Trochu léta pak na obrazovky přiláká Troškova série Slunce, seno...

PRIMA

23. prosince

Láska nebeská

Vánoce na Primě odstartuje už v předvečer Štědrého dne romantická komedie odehrávající se v předvánočním Londýně. Taneček Hugha Granta (53) coby zamilovaného ministerského předsedy nemá chybu!

24. prosince

Notting Hill

S Hughem Grantem se divačky Primy setkají i na Štědrý den, a to v romantické komedii s Julií Roberts (45). Na své si přijdou také milovníci fi lmů pro pamětníky (Karel a já, Ať žije nebožtík). Pro děti jsou animované pohádky Mamutí Vánoce a Na vlásku.