Pro mnohé chlípný a obézní Jafar, který si rád sáhl na mladá děvčata, se kterými byl několik týdnů zavřený ve Vile, není ve světě showbyznysu žádný nováček.

Dalo by se říct, že když Prima posílala Jana Filipenského alias Jafara do vily VyVolených, sázela na jistotu. Téměř dvousetkilový hromotluk je totiž otrlý herec, jež má za sebou desítky rolí jak v Čechách, tak v Hollywoodu. "Jafar je velmi výrazným typem, který je pro diváky zapamatovatelný a typologicky nám do vily zapadal," řekl Blesk.cz šéf PR oddělení Jiří Haramul.

A přestože Prima tvrdí, že Jan Filipenský se dostal do vily až po absolvování castingu jako všichni ostatní soutěžící, na diváky tento tah od Primy může působit nedůvěryhodně. Ostatně i on sám ve vile přiznal, že ho Prima oslovila jako první. Stejně jako prý oslovila striptérku Reginu.

Obra Jafara si pro svůj projekt vybrala i Rola Brzobohatá, která ho obsadila do role násilníka z kriminálu, jež pronásleduje svou manželku a dceru v dokumentu Křižovatky života. "Produkce si ho na tuto roli vybrala, protože se na roli nejlépe hodil a také prošel castingem," potvrdil dále Haramul.

Filipenský díky svým ohromným rozměrům a vizáži získává převážně záporné role. Jeho nejvýznamnější role byla v americkém akčním filmu XxX po boku Vin Diesela, ve filmech Hellboy, Mission Imposible nebo v českém snímku Bathory od režiséra Juraje Jakubiska.

Fotogalerie
7 fotografií