Velký dům se zahradou slouží nejen jako domov Babicově čtyřčlenné rodině a dalšímu nájemci, ale funguje také jako lyžařský obchod a studio pro natáčení jeho pořadu. „V lednici mám kvůli tomu pěkný blázinec! Dokonce se mi do ní všechno nevejde, tak musím část jídla skladovat na balkoně,“ postěžoval si Jiří.

A jaká další tajemství skrývá dům populárního televizního gourmeta? V kamrlíku má ukrytý malý milibar a v patře také místnůstku, které přezdívá »izbička pre opilcov« neboli záchytka! „Je to dobrovolná záchytka, když se člověk někde zapomene, tak jde rovnou sem, aby nerušil,“ prozradil Babica se smíchem. Babica má totiž pocit, že jeho barák je doslova obklíčen bary a proto je místnůstka často využívána.

V pokoji patnáctiletého syna je vodní dýmka. Není na tabák ještě mladý? "To ne, on má jenom rád asijskou kulturu" hájí se syna otec. Svou výmluvnost Babica využívá i v lyžařském obchodě. Za drobnou úplatu, sto korun, vyvěští zákazníkům, jaké počasí je čeká na horách. Kdyby náhodou diváci ztratili zájem o jeho kuchařské umění, mohl by Babica zůstat v televizi jako rosnička.

Video
Video se připravuje ...

Babica: Jak zkombinoval šlehačku, sardinky v tomatě a droždí? Karolina Hošek, Jan Jedlička

Fotogalerie
13 fotografií