Jedna z nejznámějších romských zpěvaček Věra Bílá měla dobře našlápnutou pěveckou kariéru, ovšem zmohla ji závislost na hracích automatech, kam naházela všechny své peníze.

Sebe i svou rodinu tak dostala na samotné dno a dopadlo to tak, že nyní musí žít na ubytovně a nemá ani na zaplacení pohřbu svého milovaného manžela. Bílá ovšem přísně ctí romské tradice, bez kterých si pohřeb manžela Františka nedokáže představit.

Jenže, kde sehnat tolik peněz na pořádný pohřeb? Jen vykopání jámy na hřbitově stojí 5 tisíc Kč. Bílá také musí zaplatit rakev, přičemž ta nejlevnější výjde na 11 600 Kč. K tomu jsou další výdaje na smuteční věnce či pohřební oblek.

Nemám ani peníze na oblek ze second handu pro svého milovaného Františka,“ svěřila se Blesk.cz Věra Bílá. Manžela totiž nemůže pohřbít jen tak. V romské komunitě je zvykem, že pohřeb se koná v kostele a rakev s ostatky mrtvého je otevřená.

Blesku se zoufalé zpěvačce zželelo a rozhodl se výdaje na věnce a oblek pro Františka zaplatit. Jenže v zápětí poté se Blesku ozval známý člověk ze světa showbyznysu s tím, že pohřeb manžela Věry Bílé zaplatí sám.

Kdo ze slavných se nad Věrou Bílou slitoval, se dozvíte už v zítřejším tištěném Blesku!

Fotogalerie
5 fotografií